פרוו וירס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרוו וירס
    טל
    18/08/2013

הי אני שבוע 33 תאומים. רשמתי לכם שיש סיכון שבני הקטן נדבק בפרוו וירוס, ואני מפחדת שגם אני לס וחלילה כי יש לי כאהי שרירין כבר שבוע. רשמתם שזב כברבלא רלוונטי בשלב זה?? מה המשמעות אם נדבקים כעת לעוברים? מחליטים ליילד? אני אעשה בדעקה אבצ הרופא אמר רק עוד שבוע ואני ממש מודאגת. אנא עזרו לי בבקשה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוו וירס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוו ווירוס - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/08/2013

הסיכון להדבקה של העובר כאשר אימו נדבקה ווירוס אינו גבוה –ברוב המקרים העובר לא נפגע כלל ולא נגרם כל נזק (בפחות מ-10% מהעוברים תמצא פגיעה כלשהיא).
    סיבוך נפוץ במקרה של פגיעה בעובר נובע מפגיעה בכושר הייצור של הכדוריות האדומות דבר העלול לפגוע בגדילה תוך רחמית תקינה. חוסר היכולת לייצר כדוריות אילו גורמות לאי-ספיקת לב ובצקת מפושטת של העובר שעשוי להחלים לאחר הלידה אולם מאידך הדבר יכול לגרום למוות עוברי תוך רחמי. בין שני המצבים האלו יש מספר רב של מצבים קליניים שונים לפי דרגת הנזק לעובר,לעיתים קיימת הבראה אפילו במהלך החיים התוך רחמיים.
    בעוד שהפלה ומוות עוברי כתוצאה מזיהום שכיחים יותר במחצית הראשונה של ההיריון,הם נדירים מאוד בהדבקה במחצית השנייה של ההיריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו