ניתוח להוצאת מוקד אנדומטריוזיס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ניתוח להוצאת מוקד אנדומטריוזיס
    עדי
    19/08/2013

שלום,

אני בת 31 פרופיל הורמנלי תקין. בעקבות חצוצרות חסומות הופנתי ל IVF. ביצעתי 3 שאיבות+2 החזרות מוקפאים ללא הצלחה(למעט בטיפול האחרון תמיד עוברים איכותים). במהלך הטיפולים החלו לי כאבים חזקים באגן ובשאיבה האחרונה זה הפך ממש לבלתי נסבל והייתי כמעט שבוע וחצי על משככי כאבים חזקים עד לשאיבה. הפרופסור שטיפל בי אמר שזה כנראה מהאנדו אבל אין מה לעשות וזה כנראה מוקד קטן ולא נתן לנושא חשיבות רבה. לאחר מכן פניתי לרופא שמתמחה באנדומטריוזיס ולאחר בדיקות מקיפות נמצא מוקד רקטוגינלי בגודל 4 ס"מ שנכנס גם 9 מ"מ לתוך המעי (לסבמוקוסה). הומלץ לי על ניתוח גם בעקבות הכישלונות בטיפולי הפריה, בעקבות הכאבים הבלתי נסבלים שהיו לי תוך כדי הטיפול האחרון ותוך הנחה שככול הנראה יש הדבקויות באגן.
    אני יודעת שרופאי פריון בד"כ לא ממלצים על לפרוסקופיה אלא להמשיך בהפריות
    ורציתי לדעת מה דעתכם?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להוצאת מוקד אנדומטריוזיס - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    19/08/2013

קרוב לודאי שבנסיבות המקרה המתוארות כאן ולאור הנסיונות עשית עד כה הייתי שוקל בחיוב את האופציה הניתוחית לפני שתהייה פגיעה במעי.כאבים בילתי נסבלים כפי שאת מתארת intractable pain מהווים אינדיקציה בפני עצמה לניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו