קרינון והזרעה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קרינון והזרעה
    שלי
    21/08/2013

מדוע לדעתכם קרינון מיותר בהזרעות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרינון והזרעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרינון והזרעה - תגובה

פרופ' שחר קול
    21/08/2013

הנושא בוויכוח.
    אין עובדות מוצקות התומכות בכך.
    מבחינת הפיזיולוגיה - כיוון שלא מדובר בגירוי שחלות מסיבי, כמות הגופים הצהובים הפעילים בשלב הלוטאלי אינה גדולה, ולכן המשוב השלילי ברמת ההיפופיזה על הפרשת LH אינו חזק דיו כדי לגרום לאי ספיקה של הגופים הצהובים סביב מועד ההשרשה.
    לכן ה - HCG האנדוגני, המופרש על ידי השיליה הצעירה, מסוגל "להציל" בזמן את הגופים הצהובים וליצור הריון תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך עדיין לא הגיוני

אני
    01/09/2013

השליה הרי בשלב יותר מאוחר, האם הכתמות מספר ימים לפני המחזור אכן דורשות קרינון? זה מה שהומלץ לי עקב הכתמות כ 10 ימים אחרי הביוץ.
    מהי דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אך עדיין לא הגיוני - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    01/09/2013

כאמור הנושא בויכוח ,ואין הסכמה לגבי הצורך ,יחד עם זאת אם קיימת תופעה של הכתמה טרום מחזורית החוזרת על עצמה ,בהחלט יש מקום לשקול מתן תמיכה פרוגסטטיבית כטיפול מונע במצב של אי ספיקה של הגופיף הצהוב האמור לספק את הצרכים הפיסיולוגים של העובר המשתרש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו