מידת הסיכוי לאוטיזם או סכיזופרניה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מידת הסיכוי לאוטיזם או סכיזופרניה
    אני
    02/09/2013

שלום,

אני ובעלי בני 42, עברנו בשנה האחרונה 3 הפלות (הראשונה מביניהן הייתה מלאכותית עקב מום בעובר) .

קראתי שכאשר אחד ההורים (לא רק האישה) מעל גיל 35 קיים סיכוי מוגבר ללדת ילד עם אוטיזם או סכיזופרניה .

מכיוון שאנו הרבה מעל גיל זה אז שאלתי הראשונה היא :
    האם לאור גילנו המבוגר ובנוסף ובפרט לאור ההפלות החוזרות שעברנו שכנראה נבעו מבעיה כרומוזומלית - אזי האם יחסית לקבוצת הגיל שלנו קיים אצלנו סיכוי מוגבר עוד יותר ללדת ילד חו"ח עם אוטיזם או סכיזופרניה ??
    עלי לציין שאין במשפחתי או במשפחת בעלי אוטיסטים או סכיזופרנים .

שאלתי השנייה : האם בדיקת הצ'יפ הגנטי במידה ותקינה יכולה להבטיח שהילד שיוולד לא יפתח אוטיזם או סכיזופרניה בהמשך ? או אולי קיימות בדיקות נוספות טרום לידה שיכולות לבדוק זאת ?

אודה מאוד על תשובותיכם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידת הסיכוי לאוטיזם או סכיזופרניה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    02/09/2013

אין בדיקה גנטית שתגלה סכיזופרניה או אוטיזם ואני לא מכיר את מה שכתבת שבגילים שלכם יש יותר.
    קודם כל היו לך כבר 3 הפלות ובגילך ככל שהמן עובר יהיה יותר קשה להשיג הריון שיסתיים בלידה.
    את צריכה לנסות להרות, אם את רוצה מהביציות שלך, כמה שיותר מהר ולעבור את הבדיקות המקובלות ולא לחפש דברים לא מקובלים בשלב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו