שאלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה
    א
    08/09/2013

בוקר טוב, אחרי שבתרבית ראו לי חיידק בשתן וקיבלתי זינט ואוגמנטין, ובגלל שהחיידק חזר כמה פעמים (בלי שום תסמינים, אולטרא סאונד כליות הייה תקין) הרופאה המליצה לקחת מקרודנטין עד הלידה (אני בשבוע 17).
    אני קצת חוששת. האם יש סיכוי שכל האנטיביוטיקה שלקחתי, ולקיחת מקרודנטין תפגע בהריון או בעובר?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/09/2013

Macrodantin ‏ (Nitrofurantoin) ‏ (מקרודנטין; ניטרופורנטואין) - תרופה אנטיספטית היעילה לטיפול ומניעה של זיהומים בדרכי השתן ובקטריוריה אסימפטומטית בהריון. התרופה מגיעה לריכוזים גבוהים בדרכי השתן בלבד. ריכוזה בדם האם והעובר נמוך, והמעבר דרך השליה נמוך. כמו כן, התרופה אינה טרטוגנית. ידוע כי התרופה עלולה לגרום לתגובה המוליטית במטופלים עם חסר של האנזים G6PD, אך למעט מקרה בודד לא דווח על אנמיה המוליטית בילודים שנחשפו לתרופה בעודם ברחם.
    אין הבדל בין הפניצילינים השונים מבחינת בטיחות השימוש בהריון,התרופות מקבוצת הפניצילינים: מוקסיפן, זינט, אוגמנטין, אריתרומיצין ודומותיהן נחשבות בטוחות לשימוש בהריון זוהי -תרופת הבחירה האנטיביוטית בהריון הינה Augmentin ‏ (Amoxicillin and Clavulonic Acid) ‏ (אוגמנטין), המהווה שילוב של אמוקסיצילין עם חומצה קלבולונית, נחשבת בטוחה בהריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו