מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי אוביטרל?קארין08/09/2013
אני עוברת הזרעות (תורם) רק עם אוביטרל.
עד כה במעקבים בחודשים אחרונים אני מבייצת ביום 11 למחזור ואת האוביטרל הייתי מקבלת ביום 10 ולמחרת הזרעה וגם מחרתיים.
החודש היום ה 10 יוצא בכיפור וקודם לכן יהיה מוקדם למעקבי US ודם וחוששת שאגיע ביום ראשון לבדיקות שזה כבר היום ה 11 ואז יהיה מאוחר מידיי לאוביטרל.
כמו שכבר קרה לי מספר פעמים כי נפל על שבת והיה מאוחר לאוביטרל.
1. הייתי רוצה לדעת מתי לדעתכם מומלץ להזריק אוביטרל ?
2.האם אפשר באופן חריג להזריק ביום 10 ולעשות הזרעה ביום ראשון?
3. (אחרי אוביטרל כבר לא אוכל לעשות בדיקות דם, האם US אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתכם בבקשה
קארין09/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי אוביטרל? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2013צריך לעשות בדיקות ביום ו,ערב יום כיפור ולפי זה להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אין בדיקות בערב כיפור!
רווית10/09/2013מה עושים אם אין בדיקות דם ו US בערב כיפור? בבנק הזרע עושים רק הזרעות, מה האופציות האפשריות?? בבקשה מי שיכול לעזור, חשוב לי מאוד לא לפספס את החודש! תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אין בדיקות בערב כיפור! - תגובה
פרופ` דוד בידר10/09/2013תעשי ביום ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים??
שיר11/09/2013פרופ' בידר, קודם כל תודה על תשובתך, אך יש לי שאלה נוספת.
אני מבייצת קבוע ביום 11 למחזור שזה יוצא יום א' הקרוב. מחר יום ה' אהיה רק ביום 8 למחזור וחוששת שיראו רק זקיקים קטנים ויהיה מוקדם מידיי ואז ביום א' כשאגיע בבדיקות יהיה כבר מאוחר מידיי (כמו שתמיד אחרי שבת קורה לי), בבקשה, כבר חודשים שזה קורה ואני מפספסת בגלל זה.
בבקשה! מה היית מציע למטופלת שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים?? - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2013קודם כל הייתי מתרשם מחר מהתוצאות ואם הם לא מראות על ביוץ קרב ובא הייתי עושה בדיקות ביום א והזרעה ליתר ביטחון ,ואם ביום א לא התרחש ביוץ לפי בדיקות דם ואולטרה-סאונד אז עושים עוד הזרעה בזמן הנכון.
מבחינת הזרע זה לא משנה וגם אף פעם הוא לא מפסיק להיוצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם אוביטרל?
שיר11/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם אוביטרל? - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2013אם ביום א נראה שהיה ביוץ אז זה בסדר ואם לא ויהיה זקיק מתאים ובדיקות דם מתאימות אז אפשר יהיה לתת אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשרי
שיר11/09/2013האם אפשרי שאזריק בשבת בערב אוביטרל ואעשה הזרעה בראשון? תמיד הרופא שלי מפספס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשרי - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2013לא חושב שכדאי כי יכול להיות שזה זמן שלא מתאים ועדיף לראות תוצאות היום ואז להחליט ,ובכל מקרה אם תעשי הזרעה ביום א לא חייבים אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת לדעת
שיר12/09/2013הייתי מעוניינת לדעת אם עושים הזרעה (זרע קפוא מתורם) ביום שישי ב 12:00 עד מתי לכל המואוחר יכול לשרוד הזרע הזה?
האם יש סיכוי קלוש שהזרעה ביום שישי וגם ביום ראשון תכסה למקרה ויהיה ביוץ ביום שבת בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעוניינת לדעת - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2013זרע ביום ראשון יכסה על שבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שיר12/09/2013אבל אם יהיה ביוץ ביום שבת בצהריים למשל אז הביוץ יהיה רק למספר שעות, נאמר 12שעות ואז יום ראשון בבוקר זה כבר יותר מידי שעות אחרי. עד מתי הזרע יכול לשרוד מיום שישי בהזרעה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/09/2013אם הביוץ בשבת ביצית תהיה 24 שעות וביום א ההזרעה תספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)