מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בירור פרופיל הורמונליאור09/09/2013
שלום רב,
אבקש התייעצות ראשונית.
אני בת 35 וחצי. יש לי ילדה אחת בת שנה וחצי.(בהריון טבעי לאחר 3 חודשי ניסיונות).
אנחנו מנסים כחצי שנה להיכנס להריון נוסף.
במשך כל 5 החודשים הללו עקבתי אחר הפרשות (שמופיעות כמו שכתוב בספרים..) + מקלוני ביוץ, שהראו לי בבירור את חלון הפוריות וימי הביוץ.
לאחר פניה לרופא שלי, ביצעתי ביום ה- 3 לוסת בדיקת דם לבחינת פרופיל הומונלי.
התוצאות הן:
ESTRADIOL (E-2) 218 pmol/L
TESTOSTERONE- TOTAL <0.9
SHBG 89.1 nmol/L
17-OH-PROGESTERONE בעבודה
FREE ANDROGEN INDEX לא ניתן לחישוב
TSH 1.12 mIU/L
T4- FREE 12.2 pmol/L
LH 9.60 IU/L
FSH 12.70 IU/L
PROLACTIN 191.6 mIU/L
DHEA SULPHATE 2.42 µmol/L
אני מבינה שה FSH גבוה מהנורמה.
שאלתי היא - האם זה מצב חמור והאם ברמות האלו יש הריון טבעי או רק דרך טיפולים?
תודה רבה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2013רמת ה FSH מוגברת וממליץ לנסות הפריה חוץ גופית בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. המשך שאלה:
אור09/09/2013מדוע בהקדם? בדיוק חזרתי מפגישה עם הרופא שלי (שהוא מתמחה פוריות)
שאמר לי שאין סיבה להיבהל
שהפרופיל ההורמונלי שלי נראה בסדר
שיש כמובן להתייחס לרמוה הגבוהה (במעט, הוא ציין,,) של ההורמון (בכך שנתחיל טיפול באיקקלומין)
אבל שאני לגמרי יכולה להיכנס להריון טבעי
(יש לציין שגם בדיקת זרע של בעלי טובה מאוד)
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אשמח לדעת
מנסה10/09/2013האם עם FSH גבוה אין סיבה לנסות הזרעות + הורמונים ? האם צריך לפנות ישר ל IVF ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תבזבזי זמן
רווית10/09/2013חבל על כל רגע שתבזבזי, גשי מיד להפריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. המשך שאלה: - תגובה
פרופ` דוד בידר10/09/2013איך הפרופיל נראה בסדר כאשר התוצאות לא בגדר הנורמה!?
טיפול באיקכלומין הוא טעות קשה.
יכול להיות שהמומחה לפיריון שלך לא באמת בענינים.
עלית רמת ההורמוןFSH ברמה של E2 גבוהה מעט זה מראה על ירידה ברזרבה השחלתית וחבל על הזמן.
כל טיפול למעט הפריה לא יהיה נכון.
את יכולה לפנות לעוד רופא גומרים שלנו לשמוע חוות דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להבין
מנסה10/09/2013בעקבות דבריך בשרשור אחר, האם טיפולי הזרעה + הורמונים כגון גונל ברמות FSH מעל 12 לאישה מעל גיל 35 מיותרים ? האם להתעקש על הפריה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להבין - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2013אפשרי 2 מחזורים ואחר כך הפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)