ההריון היקר שלי נפל אתמול...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ההריון היקר שלי נפל אתמול...
    עדי
    13/09/2013

למרות ההמלצות של כולם לא לדאוג בגלל הפרוגסטרון הנמוך... ולמרות שהזרקתי אתמול בצהריים פרוגסטרון בגלל שהיה מעט דימום...
    ההריון שלי נפל אתמול בלילה. לבד.
    היה דימום במשך כשלוש שעות עם גושים בגודל שלא הכרתי מימיי.
    כשהגעתי למיון באיכילוב, הרופא אישר שמדובר בהפלה ואמר שנראה שכמעט ולא נשאר תוכן ברחם אבל שאצפה לדימומים במשך עוד מספר ימים.
    החלטתי לא לקחת שום כדור (הוא הציע אופציה לקחת ציטוטק) אלא פשוט לבוא להיבדק בעוד מספר ימים כדי לוודא שהרחם נקי.
    יש לי כמה שאלות בבקשה:
    1. הלכתי לישון עם פד נקי ועד עכשיו הוא נקי כמעט לגמרי. האם זה הגיוני שהדימום פסק? האם זה אומר שהגוף לא פולט הכל ובכ"ז אצטרך לבצע גרידה? אני מאד חוששת מגרידה כי שמעתי שזה עלול לפגוע ברירית...
    2. מתי בעצם אמור להגיע המחזור הבא? וממתי ניתן לחזור לנסות שוב?...
    3. האם ניתן להקיש מכך משהו על הפעם הבאה שאקלט בע"ה? (מבחינת תמיכה)

תודה מראש על הסיוע!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההריון היקר שלי נפל אתמול... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    13/09/2013

כנראה מדובר בהפלה שלימה ,בכל מקרה כדאי לבצע מעקב אחרי מצב רירית הרחם ואפשרות של השרדותם של חלקי שיליה ברחם לאחר ההפלה,בכל מקרה ניתן לבצע גם בדיקת ביטה לראות שהיא מתאפסת ,אם הכול יהיה תקין בדרך כלל הווסת מגיעה כ-5 שבועות לאחר ההפלה.
    כלל לא בטוח שההפלה נבעה בגלל חסך בפרוגסטרון ,יתכן ומדובר בפגם גנטי או אחר בעובר המהווה את הסיבה המרכזית להפלות,למרות זאת ניתן לשקול טיפול הורמונלי תחליפי בפרוגסטרון המשלב נרות וזריקות של פרוגסטרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופסור על התשובה המהירה

עדי
    13/09/2013

בערב החג. מעריכה את זה מאד.
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי ההפלה ותקינות עובר

עדי
    13/09/2013

האם לדעתך יש או יכול להיות קשר בין העובדה שאף פעם לא היו לי מוקפאים (למרות שהעוברים דורגו באיכות גבוהה) ובין ההפלה שעשויה להעיד על ליקוי גנטי בעובר?
    אחוזי ההפריות שלנו ללא מיקרומניפולציה היו טובים (6-7 מתוך 12), ותמיד הוחזרו לי שניים טריים. האם זה מעיד על בעיה אפשרית בעוברים עצמם והאם ניתן לבדוק זאת?

שאלה נוספת: הסבב הזה היה "חצי טבעי", כלומר- ללא סטימולציה, שאיבה של ביצית טבעית והחזרה של העובר היחיד. השוני המהותי בסבב הזה הוא שהזרקתי קלקסן 60 ונטלתי פרדניזון (בהמלצתו של פרופ' קופרמינץ ולמרות חוסר אהדתו של רופא הפריון שלי לרעיון). האם אין זה מעיד על כך שאכן הבעיה אצלי היתה בהשרשה?
    חשוב לציין כי מעולם לא הריתי קודם.
    *לדעתו היה צורך באלו משום הנוגדנים הגבוהים- בגלל השימוטו

אמח לחוות דעתך המכובדת.
    תודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה! האם ניתן להוסיף עוד

עדי
    15/09/2013

משהו פרט לפרדניזון 5mg ולקלקסן (שהוצעו ע"י פרופ' קופרמינץ) על מנת למנוע מצב זה בעתיד?
    האם היעדר ההשרשה היא למעשה "הפלה מוקדמת" מאותה הסיבה?
    לציין שוב כי זהו לי הריון ראשון שהושג רק אחרי טיפול בפרדניזון וקלקסן (ואכן יש לי נוגדנים TPA כ-260). אגב, הבלוטה מאוזנת היטב כבר זמן רב באמצעות יוטירקס (מבחינתו של ד"ר זלוצובר- אני מאוזנת לצורך השגת הריון TSH 1.2).
    בהנחה וזוהי אכן הבעיה, האם אוכל להסתפק רק בתמיכה זו מהביוץ ולא לבצע כלל IVF או שמא יש חשיבות וערך מוסף ל IVF עצמו?

שוב תודות רבות על התשובה המפורטת. אתה איש יקר פרופסור אשכנזי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו