שאלה דחופה על פרוברה והריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה על פרוברה והריון
    מצפה להריון
    17/09/2013

שלום,

אני פוליציסטית ובד"כ המחזורים שלי ארוכים (40-50 יום). החודש לא קיבלתי מחזור בכלל ועשיתי בערך 5 בדיקות הריון שיצאו שליליות. אחרי 61 יום בלי מחזור הלכתי לרופא, הוא נתן לי פרוברה פעמיים ביום למשך 5 ימים כדי להביא מחזור (סה"כ 10 כדורים, בינתיים נטלתי 5) .
    עכשיו עשיתי בדיקת הריון, בלי כל ציפייה, והתקבל פס.
    שאלתי היא כזו - האם נטילת הפרוברה יכולה לגרום לתוצאה כוזבת של הבדיקה? בדיקת בטא אוכל לעשות רק אחרי החג כך שאין לי דרך לדעת אם הבדיקה אמינה.
    ואם אכן מדובר בהריון - האם להמשיך ליטול את הפרוברה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה על פרוברה והריון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/09/2013

פרוברה שהינו תכשיר פרוגסטרון אינו יכול לגרום לתוצאה כוזבת בכל מקרה הייתי ממליץ להשתמש בתכשיר פרוגסטרון פוטנטי יותר במקרה של הריון כמו נרות אנדומטרין או אוטרוגסטן,ולהחליף אותם בפרוברה ,וכמובן לבצע בדיקת הריון ,אם כי כבר ביום שישי הקרוב ניתן לבצע את הבדיקה במספר מעבדות(אסותא,רוזנבלט,מרכז רפואי הרצליה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובינתיים להמשיך עם הפרוברה?

מצפה להריון
    18/09/2013

אני נוטלת כבר 3 ימים ונותרו לי עוד יומיים, האם להמשיך ליטול או להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו