לאחר הפלה ,תאומים שבוע 20

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לאחר הפלה ,תאומים שבוע 20
    ליאת
    18/10/2013

שלום רב,
    שמי ליאת השבוע עברתי הפלה של תאומים בשבוע 20 לאחר טיפולי IVF.
    לעובר אחד ירדו מים ומכיוון שחששו שיזהם את הרחם שלי ואת העובר השני החליטו להפיל את שניהם. עברתי צירים וסוג של לידה עד שהוצאתי אותם.
    השאלה שלי האם עובר בשבוע 20 הוא לא עובר שאפשר ליילד ולשים באינקובטור? האם הצעד להפיל את שניהם היה נכון? ברור לי שהחיים שלי קודמים לכל אבל אי אפשר היה לשמור אחד?

בנוסף, יש לי 2 עוברים מוקפאים . האם ניתן להחזיר אחד? האם הסיכויים שלו יהיו טובים מספיק שהרי הוא מופשר? או שעדיף להחזיר את שניהם?
    האם במחזור הבא כבר אוכל להחזיר אותם על בסיס טבעי? מכיוון שאני פורייה עכשיו רציתי לדעת מתי העיתוי הנכון לדעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר הפלה ,תאומים שבוע 20

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר הפלה ,תאומים שבוע 20 - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    18/10/2013

הרבה שאלות שעדיף להפנות לרופא המטפל. עם זאת אענה בקיצור.
    1. צריך לברר מדוע ירדו מין בשבוע 20. יש חשלוש בעיה רחמית ומוטב חבצע היסטרוסקופיה
    . ההחלטה לסיים את ההריון נכונה מאד. אין כל סיכוי לעובר בשבוע 20 והסיכון עבורך גדול מאד.
    3. אם לא תימצא בעיה רחמית-מוטב חהחזיר עובר אחד. בהריון הבא יש גם לשקול תפירת הצואר.
    4. ייתכן שכדאי להפשיר את שני העיברים-לגדלם לשלב בלסטוציסט ולהחזיר את זה שישרוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה תאומים שבוע 20 IVF

ליאת
    19/10/2013

תודה רבה על התשובה
    יש לציין שההריון הראשון שלי נפל בשבוע 7
    ההריון השני היה תקין ויש לי ילד תודה לאל
    ההריון השלישי הוא עכשיו עם התאומים האם יכול להיות שהייתי צריכה להיזהר קצת יותר מכיוון שאלו היו תאומים ? ועוד מטיפולים? כי הרמתי את הילד לפעמים והתכופפתי המון האם יכולתי למנוע את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה תאומים שבוע 20 IVF - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    20/10/2013

קרוב לודאי שההפלה אינה קשורה כלל להתנהלות שלך במהלך ההריון,אלא במשהו הקשור לעוברים ,לרחם,או צואר הרחם, לכן ידרש בירור לקראת כניסתך להריון בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו