בבקשה עזרתכם רופאים יקרים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרתכם רופאים יקרים
    גלי
    22/10/2013

רקע -בעיקרון יש לי גם ללא הורמונים ביוץ תקין והתפתחות של 1-2 זקיקים מובילים, רירית של 11, פרוגסטרון 25-40 ביום ה21 וכולי. כמו כן נקלטתי תמיד בחודש הראשון בשלושת ילדיי, הקטנה בת 3.
    הFSH מתנדנד בין 5.3-14 .
    עברתי עד כה 3 מחזורי הורמונים:
    חודש 1- מנופור במינונים של 150- 2 זקיקים וערכי הורמונים טובים.לא קיבלתי אוביטרל ולא התקיימה הזרעה.
    חודש לאחר מכן ללא טיפול עקב המצאות 2 זקיקים מובילים ביום ה3 למחזור בגודל- 13,18וביוץ מספר ימים לאחר מכן- פרוגסטרון גבוה שבועיים אחרי הביוץ.

בחודש הבא מנופור 225 ל5 ימים לאחר מכן יומיים של 300 . זקיק 17 רירית 10- הרופא הורה על יומיים נוספים של הזרקה וביום השלישי אוביטרל. מאחר שערכת ביוץ הראתה 2 פסים חזקים התייעצתי איתכם והזרקתי באותו יום אוביטרל כאשר הביוץ התרחש יומיים לאחר מכן בזקיק 20- לא הספקתי הזרעה

הפסקה של חודשיים בגלל החגים ואז
    החודש- הרופא רצה יותר מ2 זקיקים ולכן העלה את המינון ל400 מנופור. תוצאה-
    ביום ראשון -
    ביום ה11 למחזור- זקיק אחד של 14, רירית 10.8 וערכי הורמונים- אסטרודיול-570, פרוגסטרון-2 באותו יום נצפו 2 פסים בערכת ביוץ(אצלי הערכות תמיד מדוייקות).
    קיבלתי הוראה להמשיך להזריק מנופור מינון 400 ביומיים הבאים.
    היום יום שלישי-
    ערכי ההורמונים - אסטרודיול ירד ל266 ופרוגסטרון 5.5 . LH - 12.5
    הרירית ירדה ל9.2 כפי שתמיד קורה לאחר ביוץ אצלי אך הזקיק לא נצפה כגופיף צהוב אלא כזקיק בגודל 14.5.

שאלותיי: אם עוד לא התרחש ביוץ איך ייתכן שהזקיק כמעט לא גדל? מעולם לא קרה לי.
    האם ייתכן שהזקיק גדל והביצית הספיקה לחרוג ממנו ומשום כך התכווץ- למרות שנצפה כזקיק ולא כCL?

איך ייתכן שעם כמות מועטה של הורמונים השגתי תוצאות טובות יותר? האם יש לי סיכוי להרות החודש?
    מה הייתם מייעצים לי לעשות בהמשך?

תודה רבה רבה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה קטנה

גלי
    22/10/2013

האם ייתכן שבגלל שהזרקתי מנופור במינון גבוה במשך יומיים אחרי שהתחיל נחשול הLH שיבשתי את התהליך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרתכם רופאים יקרים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    24/10/2013

מדובר בתהליך פגום בו היתה עליה מוקדמת של הפרוגסטרון בנוכחות זקיק לא בשל ,תהליך זה מתרחש בין היתר במצבים של רזרבה שחלתית ירודה וניתן לטפל בו באמצעות תכשירים נוגדי ביוץ מוקדם,בכל מקרה הייתי שוקל לפנות לטיפול הפריה חוץ גופית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

גלי
    24/10/2013

הרופא שלי מתכנן בקרוב לשלוח לIVF . שאלתי היא איך זה שעם מינון נמוך של הורמונים-
    150 מנופור הגעתי לזקיקים של 20 ? לא עדיף מינונים נמוכים של הורמונים הן בIVF והן בהזרעות עד שהפריה תצא לפועל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    24/10/2013

ב-IVF יש עניין במספר רב יותר של זקיקים כדי להפיק מספר רב יותר של ביציות על מנת לקבל מספר רב יותר של עוברים לבחירה,הקפאה,והגברת הסיכוי להרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו