שאלה לפרופ אשכנזי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ אשכנזי
    אופטימית
    31/10/2013

היי, מטופלת ותיקה שלך ולכן סומכת על הידע שלך. חיה בארצות הברית בהריון שני מהפריה חוץ גופית כרגע בשבוע 15. יש לי נפיחות בבטן העליונה במרכז הבטן בצד השמאלי שלי (ממש צמוד לפס השיער האמצעי של הבטן בערך באזור הקיבה). הרופא שלי פה אמר שזה משהו שכיח שזה שריר שמתפצל בעקבות ההריון ויש כאלו שאף מרגישות כאב בהמשך. האם התופעה מוכרת לך? כרגע זה רק נפוח ולא ממש מפריע אבל ניסיתי למצוא על זה מידע ולא מצאתי כלום חשבתי אולי אתה תוכל לשפוך לי קצת אור על הנושא... תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ אשכנזי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2013

זוהי תופעה הקרויה Diastasis recti - התופעה(הידועה גם כהפרדת בטן) היא הפרעה מוגדרת המתבטאת בהפרדת שריר Rectus לשני חצאים ימניות ושמאליים. בדרך כלל שני צידיו של השריר מתחברים ב-Linea alba על קו האמצע של הגוף. זוהי למעשה מצב קוסמטי ללא תחלואה או תמותה.

המרחק בין הצד הימיני והשמאל של שרירי abdominis מתהווה על ידי המתיחה של Linea alba שמחברת בין שני האזורים.

דאטיזיס -הפרדה כזו של שריר זה מתרחשת בעיקר בשתי אוכלוסיות: תינוקות ונשים בהריון.

בנשים בהריון או לאחר לידה , הפגם נגרם על ידי המתיחה של Rectus abdominis על ידי הרחם הגדל. התופעה נפוצה יותר בנשים ולדניות בשל אפיזודות חוזרות ונשנות של מתיחת השריר. כאשר הפגם מופיע במהלך הריון, ניתן ךזהותאת הרחם בולט דרך דופן הבטן מתחת לעור.
    נשים עם הריונות מעל גיל 35נוטות יותר לפתח diastasis recti במיוחד שמשקלושל ילד גבוה, בהריון מרובה עוברים.סיבה נוספות להתפתחות התופעה ניתן לייחס לתרגילי בטן מוגזמים בשליש הראשון של הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, יש לי עוד שאלה קטנה

אופטימית
    01/11/2013

האם זה אמור להשפיע על ההריון שלי בהמשך? האם זה הופך למגבלה? איך אני צריכה להנהג עכשיו. אני בסך הכל בשבוע 15, בעברי אין לידה מסובכת כלל וההריון הנוכחי הוא יחיד גם כן. אתה חושב שזה יכול להישאר כנזק גם אחרי הלידה או יכול להפריע להריון נוסף אחרי? מטבעי אני מאוד רזה ויש לי הטן ממש גדולה הפעם האם זה יכול להיות מזה? תודה רבה על היחס והתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, יש לי עוד שאלה קטנה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/11/2013

קרוב לודאי שלא יהיה מורך בכל התערבות,הסיכוי גבוה שאחרי הלידה השרירים יתאחו,בכל מקרה כדאי להיוועץ ברופא לגבי תמיכה ?מחוך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו