שאלה חשובה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    לי
    03/11/2013

שלום לרופאים הנכבדים בראשון לחודש אוקטובר שאבו לי ביציות וברביעי לאוקטובר החזירו לי 2 עוברים שמונה תאים ללא שברים בשיטת האיקסי לשמחתי נכנסתי להריון כרגע אני בשבוע שש +5 ביום חמישי האחרון ביצעתי אולטרסאונד ראשון וראו עובר עם דופק שמתאים בדיוק לשבוע שלי יש לציין שזהו הריון שלישי שלי אך ראשון מבעלי הנוכחי שתי ההריונות הקודמים מהדרוש היו טיבעיים וספונטניים בעלי הנוכחי עם מורפולוגיה של 1% אצלי הכל תקין יש לציין שלפני שבעה חודשים הפלתי בשבוע שבע מהריון טיבעי היה שק ללא עובר ברצוני לדעת מה הסיכויים להפלה לאחר שראינו דופק ועובר מתאים לשבוע כרגע אני בתמיכה של 3 פעמים ביום אנדומטרין ושלוש פעמים ביום אסטרופם 1 mg אשמח לתשובה שתרגיע אותי שהכל תקין וסיכויי הפלה הם קלושים או שעדיין יש סיכון ניכר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    04/11/2013

אכן בהיותך בשלב זה של ההריון הסיכויים להפלה קטנו במידה קריטית ויש לקוות להמשך הריון מוצלח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

לי
    04/11/2013

קודם כל תודה רבה על התשובה המעודדת דבר שני מאחר וההפרעה נעשתה בשיטת האיקסי האם עליי לעשות בכל מקרה בדיקת מי שפיר ? גם אם אם הסריקה והחלבון יהיו תקינים ? כמו שהזכרתי בשאלה הקודמת יש לי שתי בנות מקסימות ובריאות מנישואים קודמים ואני רק בת 30 וחצי אז עליי לבצע את הבדיקה מי שפיר או שאין הכרח לזה ??
    תודה רבה לכם :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דילגו עליי אשמח לתשובה

לי
    05/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דילגו עליי אשמח לתשובה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    05/11/2013

השיקול לבצע בדיקת מי שפיר תלוי במספר גורמים שגילך הוא אחד מהן,תוצאות השקיפות העורפית ,סקירת המערכות והרקע הטיפולי (ICSI ),בנסיבות העניין ההחלטה לגולגל לפתחך כשיושם דגש מסויים לפעולה ההפרייתית הזו שיתכן וקשורה לשיעור גבוה יותר של פגיעות גנטיות כפי שמפרט דף ההסכמה מדעת לפעולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כל הבדיקות ייצאו תקינות

לי
    05/11/2013

מאחר וזה איקסי עדיין אתה ממליץ לעשות בדיקת מי שפיר סליחה דר אבל לא הבנתי מתשובתך הקודמת אם כן או לא אגב ההפרייה נעשתה בשיטת האיקסי מאחר ולבעלי יש מורפולוגיה 1% וכמות של בערך 3 מיליון ותנועתיות 30% עקב וריקוצלה דרגה 2 באשך השמאלי האם עדיין לדעתך אצטרך בדיקת מי שפיר וכמה סיכויים יש ליילוד עם פגמים גנטיים לא כל כך דיברו איתי על זה ואני די לחוצה.
    תודה דר וסליחה על חוסר ההבנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה לענות לי רק על זה בלחץ מאוד

לי
    06/11/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה לענות לי רק על זה בלחץ מאוד - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/11/2013

יש הממליצים במקרה של ICSI לבצע בדיקת מי שםפיר בגלל הסיכוי הגבוה יותר לפגמים גנטיים אצל העובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו