FSH שאלה חשובה לי מאוד

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• FSH שאלה חשובה לי מאוד
    קרן
    06/11/2013

שלום,
    רציתי לדעת האם צ'יסטה בשחלה יכולה כעבור זמן של כשנה לגרום לירידה ברזרבה שחלתית הקיימת?
    לפני כשנה ביצעתי בדיקות ל FSH למשך חודשיים ובשניהם היה FSH 3.5. עשיתי מעקב זקיקים והיה זקיק מוביל בשחלה שמאלית. ואז ניסיתי פעם אחת להיכנס להריון בחודש זה והיה הריון כימי לפי תוצאות בטא שנעלם לבד בשבוע 4 ואחריו , לאחר סיום הווסת ביצעתי אולטראסאונד ונמצאה צ'יסטה בשחלה בגודל 17 מ"מ שניצפתה כחשודה לאנדומטריומה וכבר כשנה איננה נעלמת וגודלת בביוץ ל 22 מ"מ ואז בסיום ווסת קטנה שוב ל 17 מ"מ.
    מאז לא ניסיתי שוב להרות אך כעבור מספר חודשים עשיתי שוב פרופיל הורמונלי לקראת ניסיון נסוף להרות ופתאום התגלה שה FSH קפץ ל 10. מאז בכדי להיות בטוחה שזו התוצאה עשיתי שוב בדיקות והתגלה שה FSH ביום 2 למחזור הוא 9 וביום 4 למחזור הוא 10 פלוס. האם ייתכן ש FSH כל כך נמוך של 3.5 יעלה תוך מספר חודשים לכמעט 10? האם ייתכן שהצ'יסטה גרמה לירידה ברזרבה השחלתית? אם כן כיצד צ'יסטה כזו יכולה להיגרם מהריון כימי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    FSH שאלה חשובה לי מאוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• FSH שאלה חשובה לי מאוד - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/11/2013

האפשרות במקרה הזה ששני סיבות גרמו לשינוי -האנדומטריוזיס הפעיל ,והגיל,יחד עם זאת הייתי ממליץ כדי לדעת בוודאות לבצע בדיקת AMH הנותנת תשובה הטובה ביותר למצב הרזרבה השחלתית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להסבר קצר

קרן
    06/11/2013

תודה רבה. אודה לך אם תסביר לי בקצרה כיצד האנדומטריומה שבשחלה יכולה להשפיע על הרזרבה השחלתית? הם היא פוגעת באיכות של מאגר הביציות שנותר? האםהיא גורמת לחלק מהביציות שנותרו להיהרס ורק חלק נשארות טובות? אשמח לדעת כיצד זה מתבטא בערך, תודה מראש על הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו