מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- FSH שאלה חשובה לי מאודקרן06/11/2013
שלום,
רציתי לדעת האם צ'יסטה בשחלה יכולה כעבור זמן של כשנה לגרום לירידה ברזרבה שחלתית הקיימת?
לפני כשנה ביצעתי בדיקות ל FSH למשך חודשיים ובשניהם היה FSH 3.5. עשיתי מעקב זקיקים והיה זקיק מוביל בשחלה שמאלית. ואז ניסיתי פעם אחת להיכנס להריון בחודש זה והיה הריון כימי לפי תוצאות בטא שנעלם לבד בשבוע 4 ואחריו , לאחר סיום הווסת ביצעתי אולטראסאונד ונמצאה צ'יסטה בשחלה בגודל 17 מ"מ שניצפתה כחשודה לאנדומטריומה וכבר כשנה איננה נעלמת וגודלת בביוץ ל 22 מ"מ ואז בסיום ווסת קטנה שוב ל 17 מ"מ.
מאז לא ניסיתי שוב להרות אך כעבור מספר חודשים עשיתי שוב פרופיל הורמונלי לקראת ניסיון נסוף להרות ופתאום התגלה שה FSH קפץ ל 10. מאז בכדי להיות בטוחה שזו התוצאה עשיתי שוב בדיקות והתגלה שה FSH ביום 2 למחזור הוא 9 וביום 4 למחזור הוא 10 פלוס. האם ייתכן ש FSH כל כך נמוך של 3.5 יעלה תוך מספר חודשים לכמעט 10? האם ייתכן שהצ'יסטה גרמה לירידה ברזרבה השחלתית? אם כן כיצד צ'יסטה כזו יכולה להיגרם מהריון כימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
FSH שאלה חשובה לי מאוד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/11/2013האפשרות במקרה הזה ששני סיבות גרמו לשינוי -האנדומטריוזיס הפעיל ,והגיל,יחד עם זאת הייתי ממליץ כדי לדעת בוודאות לבצע בדיקת AMH הנותנת תשובה הטובה ביותר למצב הרזרבה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להסבר קצר
קרן06/11/2013תודה רבה. אודה לך אם תסביר לי בקצרה כיצד האנדומטריומה שבשחלה יכולה להשפיע על הרזרבה השחלתית? הם היא פוגעת באיכות של מאגר הביציות שנותר? האםהיא גורמת לחלק מהביציות שנותרו להיהרס ורק חלק נשארות טובות? אשמח לדעת כיצד זה מתבטא בערך, תודה מראש על הסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)