חצוצרות חסומות- הידרוסלפינגס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חצוצרות חסומות- הידרוסלפינגס
    מיכאלה
    11/11/2013

מלפני כ- 3 שנים עברתי IVF כאשר הייתה לי חצוצרה אחת חסומה ונכנסתי להריון וכיום יש לי ילדה בת 3 . בתחילת השנה התחלתי טיפולים לילד/ה שני/ה אצל אותו רופא . ועברתי עד כה 4 מחזורים של IVF והחזרות. התחלתי לא ממזמן טיפול חמישי לאחר שעברתי לרופא אחר , והוא אבחן לי ממש במקרה , שיש חדש לחצוצרות חסומות ושלא היה לי שום סיכוי לקלוט עוברים .
    שאלתי היא איך יכול להיות שב- 4 שאיבות שעברתי ע"י אחד מהפרופסורים שמנהלים את הפורום הזה , לא אובחן לי בזמן השאיבות שהחצוצרות סתומות , ועברתי את הטיפולים לחינם ובוזבז לי זמן יקר וגם כסף. גם ככה מפאת גילי 40+ הסיכוי שלי מאוד נמוך , וזמני קצר . בשאיבה האחרונה אכן האבחנה הראשונית הייתה נכונה ויש חסימה בשתי החצוצרות ונאמר לי שזה משהו ישן מאוד . והפרופ' הנכבד שאצלו טופלתי לא בדק אותי אפילו פעם אחת ולא אמר לי כלום לאחר השאיבות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חצוצרות חסומות- הידרוסלפינגס - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/11/2013

הערתי היא שמאוד יתכן שהנחת העבודה של הרופא שבזכותו הרית מספר שנים קודם לכן היתה שאותם התנאים שהספיקו לך להרות בפעם הראשונה עשויים היו להספיק גם הפעם,במיוחד שלא היתה עדות לממצא אגני באולטרסאונד או בבדיקה אחרת שיכולה היתה להצביע על הממצא,בנוסף ראוי לציין שהידרוסלפינגס הנובע מחסימה בקצה המרוחק מהרחם של החצוצרה אמנם מפחית את הסיכוי להרות אולם אינו מונע זאת ולא אחת, נשים מעדיפות לנסות מספר פעמים להכנס להריון בטיפול IVF לפני ביצוע הפרוצדורה הכירורגית של כריתת החצוצרה,וכפי שאת מציינת הגילוי האחרון היה באקראי,אולי דווקא בגלל שהכישלון החוזר עורר את המחשבה בכיוון זה אצל הרופא האחר.
    בכל מקרה בצעי את הנדרש ונקווה שסיכוייך ישתפרו ויביאו לתוצאה המיוחלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לחצוצרות חסומות

מיכאלה
    11/11/2013

אזו שלא היו אותם תנאים בפעם הראשונה , כיוון שהייתה חצוצרה אחת תקינה ואחת חסומה . ולפני הטיפולים החדשים לא בוצע שום אולטרסנאוד למעט מעקבי הזקיקים בקופ"ח ששם שהם לא מאבחנים כלום, והמעקב שלהם לא שווה כלום , היו אמון אי דיוקים עם הבדיקות שלהם . ולפני שמתחילים טיפולים , לאחר לידה קשה צריך לבצע צילום רחם חדש , או אולטרסאנוד ע"י הרופא , ואז להתחיל טיפולים , כי לאחר לידה נוצרים שינויים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לחצוצרות חסומות - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/11/2013

לידה רגילה לא אמורה לחולל שינויים ברחם או בחצוצרות המחייבות ביצוע צילום רחם כתנאי ראון להמשך טיפול,יחד עם זאת לא ברור אם היתה החמצה של הממצא בבדיקות האולטרסאונד שבוצעו בקופ"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו