מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיב הקשר בין רופא למטופלות.שרה13/11/2013
יש לי שתי שאלות:
1. אם אישה מטופלת פרטית אצל רופא- כלומר בקליניקה שלו. ורק ההליך מבוצע בבי"ח ציבורי / פרטי, האם מקובל לבקש מהרופא את הנייד שלו? כמובן רק למקרים דחופים. או שזה מעמיס על הרופא? אפילו רק למשלוח SMS וכדו'. אני לא מצליחה להבין למה יש רופאים שממש שומרים בקנאות על העניין כשמדובר במטופלת כמוני למשל, שחווה גירויי יתר קשים וצריכה מישהו שיהיה זמין ולא רופא נשים במרפאה השכונתית, שמגיע אחת לשבוע??? אשמח לחוות דעתך מהצד השני של המתרס...
2. בעידן בו מידע רפואי מדעי מחקרי מסתובב לו בחופשיות ברשת לכל דורש, האם זה מרגיז את הרופאים שנשים מגיעות לפגישה עם כל הידע ואחרי שעורי בית אינטנסיבים ומנסות להתערב בהחלטות? או שזה שונה מרופא לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף רופא לא מרגיש בנח לענות??
שרה13/11/2013אז אולי יש מטופלות שתדענה לומר לי, פשוט לדעת אם זה בסדר לבקש נייד מהרופא הפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר לחלוטין בשביל זה הוא פרטי
שני14/11/2013לי היו שני רופאים בבית חולים ציבורי שלקחתי אותם שר"פ והם נתנו לי את הנייד וגם ענו לי כשהתקשרתי במסירות ובאדיבות.
אני יכולה להגיד לך שהזמינות של הרופא היא דבר מאוד מאוד חשוב במיוחד עם כל מה שאנחנו עוברות. לא בשביל שנשגע אותם ברור אבל בשביל המקרים הדחופים שאנחנו חייבות מענה באותו הרגע.
לחלוטין תרגישי בנוח לבקש ... אם הוא לא יסכים זה כבר משהו אחר תצטרכי לעשות את השיקול שלך מה יותר חשוב לך הרופא הספציפי או זמינות של רופא לאור מצבך אפילו אם יהיה זה רופא אחר .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיב הקשר בין רופא למטופלות. - תגובה
פרופ` דוד בידר13/11/2013קודם כל זה תלוי ברופא שלך ובאופי שלו ואיך הדרך שבה הוא מטפל ומתייחס למטופלות.
כאשר את מטופלת בבית חולים ציבורי קשה לרומא הפרטי שלך לעקוב אחרי שקורן והוא לא יכול להתחיל לענות לטלפונים כאשר התיק הרפואי ומהלך הטיפול הם ביחידה ציבורית ששם ש צוות רופאים.
גם לעניין הידע שאת מציינת זה שוב תלוי ברופא המטפל ובתכונותיו,חלק זה יעצבן וחלק לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיב הקשר בין רופא למטופלות. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/20131.מספיק שאת מבקרת במרפאתו של הרופא,ומקבלת הנחיות טיפול,זוהי חובתו של הרופא לאפשר לך גישה ישירה אליו על מנת למנוע סיבוכים אפשריים
2.אדרבא מוטב להגיע עם ידע ותובנה המקלים את עבודתו של הרופא בסיכומו של דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידעתי שאני יאהב את התשובות שלך!!!
שרה13/11/2013תודה. זה נתן לי ביטחון וידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)