אסטרדיול גבוה מדי בהחזרת מוקפאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אסטרדיול גבוה מדי בהחזרת מוקפאים
    דנה
    18/11/2013

שלום, אודה לעזרתכם.
    אני בת 40, בעקרון בריאה עם מחזור סדיר כל 30 יום ונכנסתי לטיפולים מאחר ואני יחידנית. אין בעיה ידועה אולם אני שנתיים בטיפולים ivf עם שני הריונות כימיים והריון אחד עם הפסקת דופק שבוע 8. בטיפול האחרון בהחזרת מוקפאים בלסוציסטים, 4 עוברים יום 5 על בסיס הורמונאלי אסטרופם ואוטרוגסטן, ערכי האסטרדיול בהחזרה היו מאוד גבוהים - 18,000. בבדיקת הבתא השלילית פרוגסטרון 80 ואסטרדיול 15,000. האם אסטרדיול כל כך גבוה יכול לפגוע בסיכויי ההשרשה והתפתחות העובר? המחזור שקיבלתי לאחר בתא שלילית היה מלווה כאבים כמו עוד כימי וסליחה על התיאור, מחזור בו מלבד שקיק קטן כולו דם נוזלי אדום ללא רירית, שלא כמו במחזור רגיל.

אודה להבין האם יש דבר כזה אסטרדיול גבוה מדי ומה הרמה המומלצת להחזרה.

הרבה תודה
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטרדיול גבוה מדי בהחזרת מוקפאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/11/2013

השימוש בתכשירים המכילים אסטרדיול מעלה את הרמה לרמות שיא ,אין בכך כדי לפגוע בתהליך הטיפולי ,יחד עם זאת בתנאים אלו יתכן ומינון נמוך יותר של הורמונים יכול להשיג את אותה המטרה מבלי לגרום לסיכון מיותר עקב רמה עודפת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו