אשמח לחוו"ד בנוגע לעוברים ואיכות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אשמח לחוו"ד בנוגע לעוברים ואיכות
    עדי
    18/11/2013

שלום רב ותודה מראש על כל סיוע!
    אני בת 37 וחצי. התחלתי לפני יותר משנתיים בטיפולים לאחר שנים רבות בהן לא הריתי.
    אחרי הרבה הזרעות וחמישה IVF עדיין תחת ההגדרה "לא מוסברים".
    תגובה טובה לסטימולציה (נשאבות בין 11-17), אחוז הפריות גבוה (ללא איקסי), תמיד נאמר שמוחזרים שניים מצויינים. לעולם לא היו מוקפאים.
    לפני מספר חודשים הושג הריון (לראשונה בחיי) תחת נטילת סטרואידים וקלקסן (אין בעית קרישיות מוכחת). העובר שהוחזר היה בן יומיים, ארבעה תאים, דרגה 2 (ביצית בודדת שנשאבה בסייקל טבעי כי רציתי הפסקה מהורמונים) -ההריון נפל בשבוע 6.
    הפעם החלטתי לבצע את הטיפול באיכילוב כי רציתי אימבריוסקופ והנה הפתעה: היום נאמר לי שהמכשיר אסף מידע מאד מעניין על עשרה העוברים. לכאורה, אם היו מביטים בהם במיקרוסקופ רגיל, אכן חלקם עשויים היו להיראות מצויינים, אך למעשה הם גילו שתזמון החלוקה שלהם אינו בנורמה/אינו תקין.
    לא הצלחתי לקבל תשובות ולהבין: ממה זה נובע? האם יש מה לעשות? האם זה מעיד משהו על הביצית? הזרע? (יש לציין שקריוטיפ שלי חזר תקין. בעלי לא ביצע כי הקופה שלו לא אישרה). חזרתי היום מהחזרה כשבבטני 3 עוברים (שכנראה ללא הנתון החדש הזה היו מוגדרים טובים) ואני ביאוש קשה וכבר מספידה.... אנא דעתך, עצתך.
    תודות רבות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לחוו"ד בנוגע לעוברים ואיכות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/11/2013

אני לא בטוח שמה שנאמר לך לעניין החלוקה שזה נכון. ואם כך היה צריך לשבת ולהסביר לך מה קורה.
    מה שכן נכון לעשות במצבך זה להחזיר עוברים לחצוצרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופסור. הרחבת השאלה ברשותך

עדי
    19/11/2013

שוחחתי היום עם המעבדה על מנת לנסות לקבל הסבר מדוייק יותר. הובהר לי שלדידם בעיית תזמון יכולה להיות: קצב חלוקה איטי/מהיר מידי אבל גם בעיות כמו חלוקה של תא אחד לשלושה כאשר הוא אמור להתחלק לשניים וכד'. האימבריולוגית הסבירה שמבחינת המעבדה הם מביטים בבעיות כאלה לאו דווקא כבעיית גנטיקה אלא יותר בכיוון של פרוטוקולים והם נוטים לבקש מהרופאים לשנות את השראות הביוץ, המדכאים וכיוצ"ב...
    כמו כן היא יעצה לי לטלפן מחר בבוקר ואם ישרוד עובר (בלסטו) לחזור לבצע החזרה נוספת.

מה משמעות החזרת עובר לחצוצרה ובני כמה אמורים להיות עוברים שמוחזרים לחצוצרה?

שוב תודה גדולה על המענה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופסור. הרחבת השאלה ברשותך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/11/2013

מה שהביולוגית הסבירה שהיא בעצם לא מבינה מה קורה.
    העניין של פרוטוקולים שהיא אמרה שאולי בהם יבוא השינוי זה שטויות.
    במקרים כמו שלך כאשר אי הקליטה לא ברורה יש אפשרות לנסות פיפל לפני הטיפול .
    ההחזרה לחצוצרה נעשית בלפרוסקופיה ושמים את העוברים המופרים למחרת השאיבה בחצוצרה שזוהי המעבדה הכי טובה.
    יש הצלחות טובות לנשים שלא הצליחו בדרך שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופסור. פיפל גם ניסינו...

עדי
    19/11/2013

ההריון היחיד שנקלט היה רק כאשר נטלתי סטרואידים וקלקסן (ההנחה היתה שאולי נוגדני ההשימוטו הגבוהים מפריעים את הקליטה).
    תודה על עצתך בנוגע ללפרוסקופיה והחזרה לחצוצרות. בהחלט אבדוק את הכיוון הזה ומתוך תקווה שאכן תבוא הישועה עבורנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו