הפלות חוזרות וסיכויים להריון תקין

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות וסיכויים להריון תקין
    יפית
    22/11/2013

שלום רב,
    בת 35 אמא לשני בנים שנולדו בלידות טבעיות, הריונות תקינים, לידה אחרונה לפני כשש שנים.
    בשנה וחצי האחרונות אנו מנסים להביא ילד נוסף, אך לצערי, נתקלים בקושי, בהתחלה לקח לנו זמן של כחצי שנה להיקלט ואז היו שרשרת של הריונות לא תקינים, חודש ינואר כימי, חודש פברואר נקלטתי אך בשבוע 7 היה עובר קטן מדי עם דופק איטי ובשבוע 8 הדופק פסק, עברתי הפלה טבעית ובסוף כחודש וחצי אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריות, חודש יולי עוד פעם הריון כימי ובחודש אוגוסט נקלטתי להריון שהיה תקין כולל שקיפות עורפית בשבוע 12 אך בשבוע 14 בביקורת שגרתית, העובר היה תואם אמנם לשבוע אך ללא דופק וראו בבית חולים איזור דימום בשיליה :(.

כחודש לאחר ההפלה הקודמת ביצעתי בדיקת קרישיות חלקית והתוצאות היו תקינות, בבדיקת הדם שביצעתי בהפלה האחרונה ביום שבו גיליתי שאין דופק לעובר ה PTT היה מעט גבוה מהנורמה האם לדעתך עליי לבדוק את כל הסט של בדיקות הקרישיות?יש לציין שלאחותי יש בעיית קרישיות והיא מטופלת בקלקסן לאורך כל ההריון כמו כן לאורך כל ההריון האחרון סבלתי ממיגרנות נוראיות (לא יודעת אם יש קשר).האם יש דברים נוספים שעליי לבדוק? אני מאוד חוששת לעבור שוב הפלה הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית, האם לאור ההיסטוריה יש לי עוד סיכויי להביא ילד נוסף לעולם?

מיואשת...:(
    תודה מראש על היחס ושבת שלום,
    יפית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפלות חוזרות וסיכויים להריון תקין - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    22/11/2013

בהחלט שיש לך סיכוי. אני ממליץ לפנות למומחה פוריות שיש לו התמחות גם בניתוחים היסטרוסקופים וגם בטיפול בהפלות חוזרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה

יפית
    22/11/2013

האם תוכל להמליץ לי על רופא שיוכל לעזור לי? והאם לדעתך יש קשר לקרישיות יתר וכדאי לי לבדוק את כל הסט?אני כבר בת 35 ולא רוצה למשוך את הזמן יותר מדי :(.
    ושאלה נוספת ואחרונה ברשותך, כארבעה שבועות בדיוק אפילו יום אחד פחות לאחר הגרידה הגיעה הווסת, האם זה הגיוני שהגיעה כל כך מהר?

תודה ושבת שלום,
    יפית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו