מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקפאהיעל29/11/2013
אני בת 39 וחצי. מעוניינת לבצע הקפאת ביציות לשיימר פוריות. עשיתי פרופיל הורמונלי בדיקת רזרבה שחלתית. הכל טוב. אני יודעת בוודאות שאני לא רוצה להיכנס להריון ב- 3 החודשים. ולכן אני אומרת לפחות אנצל את הביציות של החודשים הקרובים להקפאתן. מצד שני אומרים שאיכות הביציות בגיל זה לא כל כך טובה. למרות שמשרד הבריאות איפשר עד גיל 41 טוענים שהמחקרים לענין ההצלחה בהפשרת הביציות ובהריון לגי ביציות שנשאבו בגילאים אלו לא נבדקה. מה דעתך האם בגלל זה ממילא הסיכויים קטנים שאכנס בעתיד להריון מ- 20 הביציות שיקפיאו לי וחבל על כל התהליך שאעבור (ההורמונים, השאיבה), העלות הכספית וכו' ולוותר על זה? כל הענין הזה ממש לא נותן לי מוטיבציה לבצע את התהליך כי אני מרגישה שאני אולי עושה הליך מיותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/11/2013למרות שישנה אפשרות למצות תהליך של הקפאה בגיל זה,בחישוב קר של שקלול הסיכויים להרות בגיל הנתון הייתי מבצע זאת במיידי ולא במסלול של הקפאת הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאה- לפרופ' אשכנזי
יעל30/11/2013אודה לך אם תסביר את תשובתך בפירוט.
כמו כן אודה לך אם תשיב 1) האם לפי תשובתך הכוונה שעליי לנסות להיכנס עכשיו להריון באופן מיידי ולא להקפיא ביציות?
2) האם כל חודש שעובר הוא קריטי לסיכויים שלי להיכנס להריון או שאם אקפיא כעת ביציות ואנסה להיכנס להריון רק בעוד כחצי שנה זה בסדר?
2) ובהתייחס למה שכתבתי בשאלתי אליך שהכותרת שלה "הקפאה" אם אני יודעת בוודאות שאני לא אנסה להיכנס להריון בשלושת החודשים הקרובים האם בכל זאת כדאי להקפיא ביציות? האם בוודאות הסיכויים להיכנס להריון בעתיד מביציות שאקפיא היום בגיל 39 וחצי יהיו קלושים עד כדי שאני צריכה לשקול לוותר על התהליך? תקרא בבקשה שוב השאלה שכתבתי לך ותשיב עליה ככל שיכולתך בפירוט על מנת שאבין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקפאה- לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2013סיכוייך לאגור בטווח של שלושה חודשים כמות מספקת של ביציות בשלות שישרדו את תהליך ההקפאה וההפשרה ויניבו בעתיד עוברים לאחר שיופרו עם זרע מתאים, בכמות ואיכות מספיקה להשגת הריון בגיל זה הינו נמוך.
המלצתי בנסיבות אלו לשקול כניסה להריון במיידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאה- לפרופ' אשכנזי אודה לתגובתך
יעל30/11/2013לפרופ' אשכנזי השבת לי כך :
"סיכוייך לאגור בטווח של שלושה חודשים כמות מספקת של ביציות בשלות שישרדו את תהליך ההקפאה וההפשרה ויניבו בעתיד עוברים לאחר שיופרו עם זרע מתאים, בכמות ואיכות מספיקה להשגת הריון בגיל זה הינו נמוך.
המלצתי בנסיבות אלו לשקול כניסה להריון במיידי".
מצטערת מראש על שאלותיי אך חשוב לי שתשיב : אני בת 39 וחצי ולפי הבדיקות הרזרבה השחלתית שלי מצויינת (כולל ה- amh). בהנחה ובשני מחזורי טיפול בלבד אצליח לקבל סך כולל של 20 ביציות האם אז תשובתך תשתנה.?
האם לאחר השאיבה יש בדיקות שעושים לביציות טרם ההקפאה כך שניתן לדעת בוודאות שהביציות שאכן יבחרו להקפאה ישרדו את תהליך ההקפאה וההפשרה?
האם במצב שכזה וככל שלאחר 2 מחזורי טיפול בלבד נקבל 20 ביציות הראויות להקפאה. האם במקרה כזה יהיה לי סיכוי להריון עתידי מהן ותשובתך הנ"ל תשתנה?
אודה לתשובתך ולהסבר. (אודה לך פרופ' אשכנזי אם תשובתך תינתן, כשאתה יוצא מההנחה שכל מה שכתבתי לעיל אכן יתקיים).
ולבסוף, ככל שאני יודעת בוודאות שלא אכנס להריון בחודשיים הקרובים האם המלצתך במקרה כזה להקפיא ביציות?
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקפאה- לפרופ' אשכנזי אודה לתגובתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/11/2013הפקטור הדומיננטי ביותר המשפיע על הסיכוי להרות הינו הגיל.בגיל האמור אני רואה באופציה של הקפאת ביציות (גם 20 ביציות)ברירת מחדל מסיבה כזו או אחרת ולכן המלצתי לשקול את האפשרות של הכניסה להריון בהליך טרי.כמובן שכל אחת צריכה לשקלל את סיכוייה ולעשות את החלטותיה בהתאם לתפיסת עולמה,ובכלל אולי כדאי לך להמתין שלושה חודשים ואז לבצע את הטיפול הייעודי עם הסיכוים המירביים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי אודה לתגובתך
יעל30/11/2013לפרופ' אשכנזי בהמשך לתשובתך האחרונה לשאלתי:
1) כשהתכוונת להיכנס להריון בהליך טרי התכוונת לביציות טריות? האם מדבריך עולה שהסיכויים לכניסה להריון בהליך טרי כלומר מביציות טריות הוא גדול יותר מאשר ביציות מוקפאות שהופשרו?
2) האם מי שמקפיא את הביציות לאחר שאיבתן יודע להעריך איזה ביציות מהביציות שנשאבו להקפיא, כלומר האם יש מדד על פיו ניתן להסתכל בביציות טרם הקפאתן ולדעת כמעט בוודאות איזה ביציות ישרדו את תהליך ההקפאה וההפשרה ורק אותן להקפיא?
3) כתבת שאולי כדאי להמתין שלושה חודשים ואז לבצע את הטיפול היעודי עם הסיכויים המירביים. בהמשך לתשובתך הנ"ל- האם ככל שאחליט לעשות את הליך הקפאת הביציות, וככל שההליך יסתיים בעוד כשלושה חודשים. האם פרט לעלות הכספית שאני מבזבזת אני לא מפסידה בכך דבר? כלומר האם אין בעיה אחר כך להיכנס להריון בהליך יעודי כפי שכתבת ובסיכויים מירביים? כלומר האם למעשה ההליך שאעבור להקפאת הביציות בשלושת החודשים לא יפגע או ישבש בצורה כלשהי את ההליך שאצטרך לעבור לאחר מכן כדי להיכנס להריון מביציות טריות שלי ולא יקטין את סיכוייו? (הריון מביציות טריות שלי ולא מהביציות המוקפאות שהן רק לצורך שימור לעתיד).
אודה לתשובתך לכל אחד מהסעיפים לעיל. אציין שאני מודה מאוד לתשובותיך המפורטות ולעזרתך הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף "טרי" זה ברור
לילך01/12/2013היי יעל, קראתי את כל ההתכתבות שלך עם הפרופסור ומילותיו מראות על מקצועיותו והבנתו הרבה. גיל 39.5 או גיל 40 דיי זהים.. ובאמת עדיף לך להתחיל עוד 3 חודשים על "טרי" עם ביציות טריות. אין מה להשוות בין ביצית או עובר אחרי הפשרה, יש עוברים או ביציות שאפילו לא שורדים את ההקפאה/הפשרה אז לא חבל על דקירת שחלות לחינם ?? גם לדעתי כדאי לך להתחיל טיפול טרי בעוד 3 חודשים אם אין באפשרותך להתחיל היום. גם אם הרזרבה השחלתי היא טובה אין בל תשכחי שהגוף זוכר ויודע את גילו. גיל 40 זה גבולי ולא קל מאוד להשיג הריון אפילו במחזור טרי אז אדרבא ואדרבא בקפואים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)