בעיות פוריות כתוצאה מחשיפה לקרינה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בעיות פוריות כתוצאה מחשיפה לקרינה
    שי35
    03/12/2013

שלום רב,
    אני חושש כי במהלך השנים נחשפתי לא מעט לקרינה הן מטלפון סלולארי שהוחזק קרוב לאשכים והן מעבודה ממושכת עם לפטופ שהחזקתי על ברכיי.
    כיום עדיין אין לי ילדים.
    קראתי מספר מאמרים בנושא נזקי קרינה על זרע הגבר והבנתי שקרינות מסוגים אלה עלולות לפגוע באיכות הזרע והיות שכתוצאה מכך נכנסתי לפחדים לגבי ילדיי העתידיים ברצוני לשאול מספר שאלות -
    1. האם הפגיעה באיכות הזרע היא תמידית לכל החיים או שלאחר תקופה בה לא נחשפים לקרינה הזרע חוזר למדדים נורמליים באיכותו ? (ידוע לי שגבר מייצר זרעים באופן מתמיד כל חייו ולכן חשיפה לקרינה בעבר משליכה גם על זרעים שאייצר בעתיד או לא ?).
    2. במידה ואכן הזרע נפגע גם להמשך - האם מדובר בפגיעה במטען התורשתי כך שכאשר יוולדו לי ילדים הם יהיו פחות דומים לי מבחינה תורשתית ?
    3. האם כתוצאה מנזקי הקרינה קיים סיכוי גבוה יותר לילדים עם פיגור / תסמונת דאון ?
    ומה לגבי הסיכון למוטציות אצל הילדים ?

תודה רבה מראש על המענה לשאלותיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות פוריות כתוצאה מחשיפה לקרינה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    03/12/2013

כל מה שציינת אינו נכון ולא נגרם לא מהטלפון ולא מהלפטופ כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו