היריון ורזרבה שחלתית נמוכה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• היריון ורזרבה שחלתית נמוכה
    שני
    26/12/2013

שלום,
    יש לי התלבטות קשה ואשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
    לאור גרידות קודמות ובעיית רירית דקה (6.7) הוחלט כי מס' מחזורי טיפול רק אשאב מבלי להחזיר ולאחר שתהיה כמות יפה של עוברים ננסה לטפל ברירית בוויאגרה וויטמין אי (אחרי שפיפל ואסטרופם לא עזרו).
    כיום יש לי 9 מוקפאים לפני ביופסיה ו- 2 בלטוציסטים לביופסיה חוזרת. אני עושה PGD ולכן ברור מדוע צריך לאגור כמה שיותר עוברים ולהפשיר בכל מחזור לפני החזרה לפחות 5- 6 (אם אתם חושבים אחרת אשמח לשמוע)

לאור העובדה כי יש לי רזרבה שחלתית נמוכה (AMH 0.99) ואני נשאית X שביר מצד אחד אני רוצה לצבור כמה שיותר עוברים מצד שני אני רוצה כבר להחזיר ולראות איפה אני עומדת .

אני לא יודעת אם כדאי לי לעבור עוד מחזור טיפול מה שאומר שהחזרה תהיה רק באפריל או שכדאי לעשות הפסקה עם ההורמונים ולהתחיל להתמקד ברירית מעכשיו.

ושאלה נוספת שחשובה להחלטה שלי בנושא היא: במידה ואכנס להריון כעת (מבלי שעשיתי טיפול נוסף) האם במהלך ההיריון הרזרבה השחלתית מתדלדלת או שנשארת אותו הדבר (כי למעשה בהיריון אין ביוץ)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היריון ורזרבה שחלתית נמוכה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    26/12/2013

המקרה הנדון מייצג רזרבה שחלתית גבולית אולם לא רזרבה ירודה,לטעמי הייתי עושה מאמץ בכיוון השבת העוברים המוקפאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו