לגבי הברור שהמלצת..אנא תשובותיך.

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לגבי הברור שהמלצת..אנא תשובותיך.
    אושרת
    01/04/2008

ד"ר שלום רב.
    המלצת לי כאן לבצע צילום רחם או היסטרוסקופיה לאור ההתכתמות הקבועות החל מהיום ה - 20.
    רופא הנשים שלי אכן שלח אותי למכון האולטראסאונד ברעננה של מכבי (רזולוציות טובות ולפי הוראה של הקופה), הייתי ועשיתי. האבחנה היתה ללא פתולוגיות באגן הקטן, ללא ציסטות וללא נוזל חופשי בדוגלאס.
    לא ציינתי אבל אני שנה לאחר לידה (או שציינתי...) נכנסתי לשני הריונות טבעיים, כשהראשון לא צלח לאור BLIGHTED OVUM עברתי למינאציה בשבוע 8. חודש וחצי לאחר מכן כבר נכנסתי להריון שוב עם הבת הבכורה (והיחידה בינתיים) המקסימה שלי.
    רופא הנשים שלי בטוח שמדובר באימבאלאנס הורמונלי ואמר שלאור התקינות בביוץ וברמות הפרוגסטרון כדאי לחכות עד שהתופעה תעבור מעצמה. הוא עדיין אינו יודע שבחודשיים האחרונים התופעה נמשכת (הדמם החל מיום 20.).
    למען האמת בחודשיים אלו הספוטינג קליל במיוחד ואינני ממלאה אפילו שמינית פד.

הרי שאלותיי ואני מאוד מאוד צריכה תשובות כדי לשקול את צעדיי בהמשך:

1. כיצד ניתן לתת טיפול תומך של E2 לאחר ביוץ? איך אדע אם בייצתי? האם יהיה עליי להגיע למעקב זקיקים? איך אפשר לדעת מתי הביוץ?
    2. האם העובדה שיומיים (בערך) לפני ביוץ הרירית היתה 5 מ"מ מצביעה שיש בעיה בשלב הזקיקי?
    או שייתכן וביומיים וחצי הרירית הגיעה ל - 7 מ"מ או יותר?
    3. החודש הנוכחי בייצתי כנראה ביום ה - 17 (ערכת ביוץ: היה LH SURGE ביום ה - 16 בבוקר) וההכתמות החלו ביום ה - 19 בערב. הן נמשכות עד רגע זה ואני כבר ביום ה - 23....האם עובדה זו נחוצה כדי לחדד את האבחנה?
    4. מה אתה היית עושה במצב כזה?
    5. האם יש טעם לבצע בדיקות דם, אילו ובאיזה יום בחודש?

תודה תודה.
    אשמח לתשובותיך לכל שאלותיי, אני די מיואשת מההכתמות....
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה נוספת...

אושרת
    01/04/2008

1.האם ניתן להתחיל טיפול הורמונלי תומך ולראות אם זה מסתדר ולוותר על צילום רחם או היסטרוסקופיה?

2. מה למעשה מחפשים בצילום רחם?

3. חשוב לציין שמאז הלידה קיבלתי 9 מחזורים בסה"כ (סדירים כל חודש). עוד לפני קבלת המחזורהראשון עברתי אפיזודה של כאבים נוראיים בבטן התחתונה בעיקר בצד הימני, הייתי במיון פעמיים, קיבלתי אנטיביוטיקה מחשד ל - MILD PID, עברתי תרביות וגם בעלי - שלילי. עד ששמתי לב שהכאבים חוזרים כל אמצע חודש (לא כמו בפעם הראשונה שזה היה כמעט בלתי נסבל ובמיון רצו לשלול גם אפנדציטיס ואכן שללו) והרופא שלי הגיע למסקנה שמדובר בכאבי ביוץ. מאז זה עבר כלא היה.
    מעולם, אגב לא נראה נוזל בדוגלאס (רופא אחד חשב שרואה והפנה למיון ושם לא מצאו ולמחרת אצל רופא הנשים שלי שהוא גם מומחה ומוכר מאוד בסקירת מערכות עובר לא מצא שום נוזל חופשי, למעט רגישות גבוהה בהנעת צוואר חודש לאחר מכן הגיע למסקנה שייתכן והיו אלו כאבי ביוץ). מאז הכל בסדר, ללא פתולוגיה ב - US וללא רגישויות כלשהן.
    מעבר לזה - PAP SMEAR תקין נכון ללפני 10 חודשים.
    לא יודעת אם זה חשוב אל בכל זאת.

אז מה שהכי חשוב לי זה האם ניתן להתחיל טיפול תומך ולראות האם ההכתמות נפסקות?

תודה תודה וסליחה על מגילת אסתר.

מיטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הסיכום

אושרת
    02/04/2008

האם יש מצב שרמות פרוגסטרון מתחילות לרדת ביום ה - 18 למשל, מרמה תקינה של 20 נניח או טיפה פחות לרמה של 10 ביום ה - 21 ובגלל זה יהיה דימום ביום ה - 20??
    לא ברור לי למה יש רופאים שאומרים לנסות תוספי פרוגסטרון אם ביום ה - 21 היתה רמה של 10. גם ככה החל מיום זה רמות הפרוגסטרון מתחילות לרדת לקראת הוסת ביום ה - 28...

ייאוש ייאוש...
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל שלום

פרופ' שחר קול
    02/04/2008

מציע להשלים הברור ע"י היסטרוסקופיה אבחנתית. מבוצע במכבי ללא הרדמה. בדיקה פשוטה שאורכת 5 דקות.
    יש לשלול פתולוגיה של צוואר הרחם האם פאפ תקין?
    רירית בעובי 5 ממ לפני הביוץ - מחזק הצורך בהיסטרוסקופיה.
    בהמשך - מציע לבסס מעקב הביוץ, וכן המערך ההורמונאלי בשלב הלוטאלי על בדיקות דם ואולטרסאונד, לא על בדיקות שתן או חום. מעקב כזה עשוי לקבוע נחיצות תמיכה הורמונאלית, וכן לוחות הזמנים של הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו