אחרי גרידה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אחרי גרידה
    א.
    04/01/2014

שלום,

עשיתי בשבוע שעבר גרידה (לא בשאיבה מכיוון שהעברנו את הדגימה לבדיקת צ'יפ גנטי).

לא קבלתי שום הנחיה להמשך, למעט לגבי נטילת אנטיביוטיקה.

השאלות שלי הן מתי אני צריכה לעבור ביקורת?

אני מאוד חוששת מהידבקויות שנגרמו כתוצאה מהבדיקה. אני מבינה שהבדיקה היעילה ביותר היא היסטרוסקופיה, אבל עברתי כבר לפני חצי שנה היסטרוסקופיה אבחנתית אח"כ ניתוחית להסרת פוליפ ואח"כ עוד היסטרו' לביקורת. לכן אני מעדיפה לא לעשות עוד היסטרו'. השאלה היא האם ניתן לעשות א.ס. תלת מימד? והאם ניתן יהיה לזהות הידבקויות אם נגרמו ופוליפים אם נוצרו?

תודה-רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי גרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי גרידה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    04/01/2014

בצעי ביקורת רגילה כעבור מספר שבועות מהגרידה,יש לקוות שלא נגרם כל נזק,בדיקת הצ׳יפ הגטי מיותרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה בדיקת צ'יפ גנטי מיותרת?

א.
    04/01/2014

פרופ' אשכנזי שלום,

אודה לך אם תפרט מדוע בדיקת הצ'יפ הגנטי בעקבות גרידה מיותרת.

הבנתי שבמידה ויצליחו להפיק מהדגימה ממצאים ניתן יהיה לדעת האם העובר היה פגום כרומוזומאלית וכן ניתן לבדוק האם היו פגמים נוספים בעובר.

אני אחרי 2 הריונות כימיים ועכשיו עברתי הפלה נדחית וחשוב לי לדעת אם העובר היה פגום כי אם הוא לא היה פגום אז סביר להניח שקיים גורם אחר להפלה. (לפני ההיריון הנוכחי הייתי אצל רופא מומחה להריונות בסיכון גבוה שהמליץ לי על קלקסן באופן אמפירי במינון של 40 מ"ג ובעקבות בדיקה מסוימת שעשיתי הוא המליץ על נטילת סטרואידים מיום ההחזרה עד שבוע 13, אך ההמלצות לא יושמו בטיפול האחרון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו