מדוע לא עושים בארץ בדיקת NK cells?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מדוע לא עושים בארץ בדיקת NK cells?
    א.
    04/01/2014

שלום,

מדוע לא עושים בארץ בדיקת NK cells?

הבנתי שבלונדון ניתן לבצע את הבדיקה וגם הבנתי מפרופ' כרפ שיש קשר בין הנוגדנים להפלות חוזרות.

אודה להתייחסותכם.

תודה-רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע לא עושים בארץ בדיקת NK cells? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    05/01/2014

תאי NK (NTURAL KILLER CELLS )הם סוג לימפוציטים - תאי מערכת החיסון - בדרך כלל מצויים במחזור הדם.
    לעומת זאת רירית הרחם מכילה תאים חיסוניים הדומים במידה רבה לתאי NK, תאים אלו קרואים תאי NK רחם.
    למעשה קיימים י שני הבדלים עיקריים:
    • תאי NK של הרחם לא נמצאים בדם. הם מצויים רק ברירית הרחם בשלבים המוקדמים של הריון, בעת ההשתרשות התפתחות השלייה . לכן חלק מהרופאים והמדענים מטילים ספק אם ניתן להשיג מידע על תאים אלו NKשל רחם באמצעות דגימת דם פריפרי.
    • אין ראיות לכך שתאי NK של הרחם גורמים להרס השלייה או התאים עובריים.
    תאי NK של רחם מצויים במספרים גדולים בקיר הרחם בעת ההשתרשות ובחודשי ההיריון הראשונים. כנראה הם מסייעים לשלייה לחבור לכלי הדם שלך כדי לספק את אספקת הדם הנדרשת לעובר.
    מרפאות מסוימות מציעות בדיקות דם כדי למדוד את רמת תאי NK בדם. אולם בדיקות דם אלה מודדים את תאי NK בדם ולא ניתן למדוד או תאי NK של רחם. אין ראיות מוצקות לכך אם הפעילות של תאי NK בדם מצביעים על מספרם ופעילותם של תאי NK של הרחם.
    לכן בדיקות אלה,והטיפול המבוסס עליהם, נמצאים בחיתוליהם וקיימים מעט ראיות מדעיות המצביעות על יעילותן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עושים בארץ בדיקת NK cells? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    05/01/2014

אז למה לא שאלת את פרופסור כרפ ?
    בכל אופן אם היית או לא היית עושה את הבדיקה הטיפולים בהפלות חוזרות מסיבה ברורה או לא ברורה מתבססת על 3 סוגי טיפול שגם בלי הבדיקה אנחנו מבצעים אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' בידר

א.
    05/01/2014

פרופ' בידר שלום,

שאלתי את פרופ' כרפ לגבי בדיקת ה-NK cells, אך הוא אמר לי שהוא מכיר מרפאה בלונדון שמבצעת את הבדיקה ולא ידוע לו שניתן לבצע את הבדיקה בארץ.

לאיזה 3 בדיקות התכוונת: אני מניחה שלבדיקות קרישיות יתר שעשיתי והיו תקינות ולהיסטרוסקופיה שגם עשיתי אבל עכשיו אני אחרי גרידה וחוששת מהידבקויות כך שיתכן שאעשה בדיקה נוספת. (רופא מומחה להריונות בסיכון הנחה אותי לקחת קלקסן באופן אמפירי וסטרואידים מיום ההחזרה ועד שבוע 13 וסיכמתי עם הרופא שלי שבטיפול הבא הוא ירשום לי את התרופות הנ"ל).

בנוסף, פרופ' כרפ שלח אותי לסדרה של בדיקות זיהומיות וכן אותי ואת בעלי לבדיקת cross match, אבל עדיין לאהספקתי לעשות את הבדיקות.

האם הבדיקות האלה מספקות? מה הבדיקה השלישית אליה התכוונת?

תודה-רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    05/01/2014

אני הסברתי לגבי 3 צורות טיפול ולא בדיקות.
    המרפאה בלונדון שאליה פרופסור כרפ מתכוון היא במקום שהוא עובד בה והוא בעל עניין.
    אם יש לך הפלות חוזרות יש רק 3 סוגי טיפול ואת יכולה לנסות אותם במקום להתקשקש עם בדיקות משונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם 3 סוגי הטיפול?

א.
    05/01/2014

פרופ' בידר שלום,

אודה לך אם תפרט את 3 סוגי הטיפול בהם מטפלים בהפלות חוזרות.

תודה-רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם 3 סוגי הטיפול? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    07/01/2014

1.קלקסן
    2.סטרואידים
    3.אימונוגלובולינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה-רבה!

א.
    07/01/2014

פרופ' בידר,

תודה-רבה על התייחסותך והתשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו