מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Cmvחסוי11/01/2014
שלום, אני בשבוע 20+3.
לצערי גיליתי לפני שבוע שנדבקתי בשבוע 17 ב cmv הדבקה ראשונית. בערך IgM רשום גבולי.. אנחנו מתכוונים לבצע בשבוע 24 מי שפיר.
אם התשובה יוצאת שלילית, כלומר העובר לא נדבק אז ניתן לישון בשקט?
או האם יש סיכוי שעדיין העובר נפגע?
אני ממש מפחדת ומאז שגיליתי את הבשורה לא הצלחתי לישון....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
פרופ` דוד בידר11/01/2014צריכה לבדוק avidity, כי זה יכול להיות ישן.
במי שפיר אם שלילי זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה נתונים...
אני11/01/2014שלום,
בשבוע 18+6 התגלתה ההדבקה
Igm 17.5
Igg חיובי
ואידיוטי 0.23
לכן, הומלץ לי על ידי רופא הנשים לבדוק את המבחנות שלי ממעבדות זר
שהתבצעו בשבוע 12 ו- 17.
ראו כי בשבוע 12 שני הערכים היו שליליים
ובשבוע 17 כבר ה igm היה גבולי.
לאחר התייעצות עם זיהומולוג, הומלץ לי לבצע מי שפיר
בשבוע 24.
פשוט אני כל הזמן מפחדת שגם אם תצא תשובה שלילית,
עדיין תהיה לתינוקת בעיה...
מה הסיכויים לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד כמה נתונים... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/01/2014מסתמנת עליה באחוז הנשים הסרונגטיביות לCMV בגיל הפוריות: 26% לעומת 15% ב1993(1) .
במקרים של CMV IgM חיובי ו CMV IgG Avidity High או equivocal בתחילת הריון, נמצאה עדות להדבקת עובר רק ב 1% (2/173). יש לציין שב 2 המקרים ההדבקה האימהית התרחשה סמוך להריון (כ5 4- חודשים לפני ההריון). נתונים אלה תומכים בהמלצת הרופאים להמתנה להריון של כשנה לאחר הדבקה בCMV.
במקרים של הדבקה ראשונית במהלך ההריון, בדיקת מי השפיר משמשת כלי יחיד לאימות הדבקה עוברית בCMV.
במדגם שלנו נמצא ששיעור הדבקת העובר בזיהום ראשוני של האם הינו כ 18% (14/78).
אחוז נמוך של נשים שנדבקו במהלך ההריון מגיעות לביצוע מי שפיר- כ14.5% (78/536). יש להניח שרובן מפסיקות את ההריון בשלב מוקדם יותר.
למרות אמינות בדיקת CMV במי שפיר ,המגבלה של מועד ביצוע הבדיקה מרתיע את רוב הנשים שנדבקו בזיהום ראשוני מלהמתין לביצוע הבדיקה עד לשבוע 21 לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)