שאיבה והחזרה התלבטות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאיבה והחזרה התלבטות
    לוני
    21/01/2014

שלום,
    אני בת 39, רווקה בלי ילדים, עם פרופיל הורמונלי תקין, בריאה ומקפידה על אורח חיים בריא. הקפאתי חמישה עוברים לשימור פריון מתרומת זרע ואני לקראת הקפאת עוברים שניה, לילד שני מאותו תורם אם אצטרך, ועכשיו אני ושוקלת החזרה להבאת ילד ראשון לעולם. אני בהתלבטות גדולה אם להחזיר שני עוברים או אחד כי אני רוצה להימנע ממצב של תאומים, שבתור הורה יחידדנית יהיה לי קשה מכל הבחינות. האם להחזיר עובר אחד בגילי ובמצבי זה חסר סיכוי להריון ועליי להחזיר שניים? הרי שמצד שני יש את האפשרות שישתרשו שני עוברים....מה ההסתברות לתאומים בנסיבות שלי? אני יודעת שלנסות בהזרעות ללא לווי הורמונלי יאפשר לי "לכוון" הריון של עובר אחד, אבל לפי התייעצויות עם מומחים בגיל שלי ההסתברות ללא לווי הורמונלי בהזרעות היא כמעט וחסרת סיכוי, והזרעות עם לווי הורמונלי כמעט זהות להחזרת שני עוברים. אשמח לשמוע את דעתך המושכלת בעניין, תודה וברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאיבה והחזרה התלבטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבה והחזרה התלבטות - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/01/2014

בנסיבות המקרה אם משקללים את גילך העובדה שהעוברים מוקפאים,ושיעורי ההפלה בגי הזה לא הייתי מתלבט פעמיים ובוחר להחזיר 2 עוברים(אגב סיכוייך להרות בגילך משני עוברים שהוקפאו אינו עולה על 10-15% ובניקוי סיכויי ההפלה הסיכוי ללדת הוא בסביבות 8-10%

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ניסחתי נכון את השאלה

לוני
    21/01/2014

השאלה היתה לגבי החזרת עוברים טריים והקפאה של השאר, במילים אחרות IVF בעצם....אשמח לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ניסחתי נכון את השאלה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/01/2014

גם אז הייתי ממליץ להחזיר שניים,הסיכון המחושב לתאומים קטן מאוד אל מול הסיכוי להרות וללדת,וכמו כל דבר בחיים no pain no gain

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו