אדנומיוזיס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אדנומיוזיס
    אח
    23/01/2014

שלום אני כשנתיים לאחר ניתוח קיסרי בהתחלה לקחתי גלולות אולם הפסקתי לפני כחצי שנה. 4 ווסתות ראשונות הגיעו כמו שעון וללא בעיות. שני מחזורים אחרונים היו פחות סדירים בראשון איחור של כ 10 ימים בוסת ובשני שבו אני עכשיו עדיין לא יודעת אם יהיה איחורושניהם כללו מספר ימים עם הפרשות חומות במהלך החודש. עשיתי בדיקת US שהעלתה חשד לאדנומיוזיס . אני לא סובלת מכאבים או אי נוחות בעת קיום יחסים והווסת שלי רגילה . שאלתי היא ראשית האם פוגע בפוריות שכן אני מתכננת היריון נוסף ובהעדר תסמינים שמשפיעים על איכות חיי האם עדיין צריך לטפל ואם כן איך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אדנומיוזיס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדנומיוזיס - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    23/01/2014

אדנומיוזיס הוא מצב רפואי בו רירית הרחם נכנסת לתוך שריר הרחם. הרירית הנמצאת שלא במקומה נוטה לדמם בזמן הווסת כשאר הרירית, אולם הדם אינו יוצא לגמרי בזמן הווסת ויוצר כיסי דם המתבטאים בנפיחות ברחם.

אנדמיוזיס יכול להתקיים ללא סימפטומים כלל. במקרים אחרים הוא מתלווה בדימום מוגבר בעת הווסת או בכאבים בעת הווסת או שלא בעת הווסת.

הגורמים למצב אינם ידועים, אולם משערים שהוא קשור לפגיעות ברחם דוגמת ניתוח קיסרי, קשירת חצוצרות, הפלה מלאכותית ואפילו הריון. ישנם הסוברים שהמצב קשור לעודף אסטרוגן ומצביעים על כך שהמצב מופיע בעיקר בנשים בגילאי 35-50, כאשר הגוף מייצר פחות פרוגסטרון מבעבר אך עדיין אין ירידה בייצור האסטרוגן.

זיהוי המצב נעשה באמצעי הדמיה בהם נראה רחם מוגדל. הדמיה על קולית היא החלופה היותר זולה ובה ייראה הרחם עם מרקם הטרוגני, אולם ההדמיה מופרעת במקרים של גז במעיים או מיומות סיביות ברחם. הדמיית תהודה מגנטית מאפשרת זיהוי טוב יותר.
    במקרה הנדון האפשרות הרילוונטית הינה טיפול תרופתי באחד מהתכשירים הבאים:
    לרב הנשים יש לתת טיפול תרופתי. אחד החסרונות הבולטים של טיפול זה שלא ניתן לקחתו במקביל לניסיונות להרות.

גלולות למניעת הריון – לקיחה רציפה של גלולות ללא שבוע הפסקה המקובל בשימוש בגלולות כאמצעי מניעה. הגלולה מפחיתה את הכאב והדימום מכיוון שהיא מונעת הופעה של דימום וסתי. הטיפול הרציף איננו מסוכן כפי שחלק מהמטופלת חוששות והוא אינו שונה מנטילת גלולות רגילה.

באופן דומה לגלולות פועלות תרופות המכילות פרוגסטרון. הן מונעת הופעת וסת וגורמות לנסיגה בתסמינים. דוגמא לכך היא זריקה הנלקחת אחת ל-3 חודשים ונקראת דפופרוורה Depo provera. את הטיפול בתכשירי פרוגסטרון נוטלות נשים שלא ניתן לתת להן גלולות בשל תופעות לוואי.

התקן מירנה – התקן מירנה נחשב לאחד הטיפולים היעילים באדנומיוזיס. ההתקן מפריש הורמון פרוגסטרון בדיוק במקום בו הוא צריך לפעול ברקמת הרחם. הפרוגסטרון המופרש נקרא לבנורגסטרל. הוא גורם להפחתת הדימום הוסתי והעלמתו. כמו כן ההתקן מירנה גורם לדיכוי חולף של רירית הרחם כולל רירית הרחם במוקדי אדנומיוזיס בתוך שריר הרחם. התוצאה של פעילות ההתקן היא הקטנה משמעותית בגודל המוקדים ולכן שיפור בתסמינים. ישנם מחקרים רפואיים שהראו יעילות של מירנה בטיפול באדנומיוזיס ובהקטנה של המוקדים הפתולוגיים. את ההתקן מתקינים במרפאה ללא צורך בהרדמה.

דקפפטיל – אגוניסט GnRH – זריקה המכילה הורמון המפחית את הפרשת הורמוני המין מהשחלה. בדרך זו מושג מצב הפיך המתאים לגיל המעבר. שימוש בזריקת דקפפטיל גורם לאל וסת ונסיגה בגודל מוקדי האדנומיוזיס וכתוצאה מכך שיפור בתסמינים. הטיפול הוא יעיל מאד אבל ניתן להשתמש בטיפול רק כחצי שנה מפני שמעבר לזמן זה תופעות הלוואי בעיתיות וכוללות נסיגה במסת העצם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההשפעה על הפריון?

אח
    23/01/2014

פרופסור אשכנזי תודה רבה על התשובה המפורטת אך אין בה התייחסות לפריון. האם המצב של אדנומיוזיס יכול להפריע בכניסה להריון? מדגישה כי לא סובלת מסימפטומים למעט מספר ימים של הפרשה חומה במהלך המחזור ולא בזמן הווסת עצמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שאלה נוספת לגבי ההמשך

אח
    23/01/2014

במידה ואני מעוניינת לנסות להרות שוב מה אתה מציע לי לעשות? עד היום לא היתה לי בעיה ברירית ותמיד נחשבה לטובה ותלת שכבתית. מה הבדיקות שאני צריכה לעשות כדי להעריך את סיכויי ההתעברות שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שאלה נוספת לגבי ההמשך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    23/01/2014

המלצתי לפנות לרופא פריון לצורך ביצוע הערכת מצב ואופציות טיפוליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקפפטיל וקונדילוקס

להב
    25/01/2014

כמה ימים שאני מזריקה דקפפטיל 0.1 בטיפולי ivf
    נעלם לי הוסת האם זה הגיוני?
    האם מותר להשתמש בזמן ההזרקות בקונדילוקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילוקס בטיפולי ivf

להב
    25/01/2014

האם ניתן להשתמש בקונדילוקס גם בפי הטבעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקפפטיל וקונדילוקס - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    26/01/2014

הגיוני,לא להשתמש בקונדילולוקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו