מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- helpsheli20/02/2014
שלום לרופאים
אני בת 35. שני ילדים. ראשון מהפריה על רקע בעיות זרע. שני הגיע בהפתעה שבעה חודשים אחרי הלידה הראשונה. לפני זה הריון תאומים מהפריה והפלה בשבוע עשר עקב עוברים שלא התפתחו. לאחר הגרידה קושי לעבות את רירית הרחם. היתה כשש וחצי ממ בילד הראשון וכארבע וחצי בשני. ומחזורים קצרים ודלילים. לאחר שתי הלידות הקיסריות הכנסתי התקן מירנה שהוצא במרץ 2013. לאחר הוצאת ההתקן מחזורים עדיין דלילים וקצרים אך סדירים כל 29 ימים עם ביוץ מורגש. מנסה מאז להרות ללא הצלחה
הדימום של המחזור דליל ויכולים להופיע כתמים לאחר כשבוע עד עשרה ימים.
אני נמצאת ברילוקיישן במזרח ונעזרת ברופא מקומי. ביצעתי ב. דם לפרופיל הורמונלי שיצאה תקינה. רירית הרחם דקה. 4-4.5 יום לפני הביוץ. עשיתי שני מחזורים עם לטרוזול (פמרה) שלמיטב הבנתי הוא דומה לאיקקלומין. פחות גורם לרירית להיות דקה. התחלתי במינון של 5 מג למשך חמישה ימים מיום 3-7ופרוגינובה מהיום הראשון למחזור. הביוץ הגיע מוקדם. היה מורגש והיו הפרשות של ביוץ. לצערי לא מאמינים כאן במעקב צמוד של בדיקות דם! הביוץ התרחש בסביבות היום ה 12-13 אך יומיים לפני זה הזקיקים היו עדיין קטנים. ארבע בכל צד בגודל שבעה ממ. הרירית היגיעה ל6.5 ממ. בחודש הבא הכפילו המינון. 10 מג לטרוזול ושלושה כדורים של פרוגינובה. ביום השישי למחזור כבר הרגשתי כאבי ביוץ והתחילו הפרשות של ביוץ שכנראה התרחש ביום השמיני. בא. ס. ביום התשיעי נאמר שכנראה שבייצתי אתמול בצד ימין אך בשמאל יש עדיין זקיק של 16.6 ממ. יום למחרת קיבלתי זריקת פרגניל וקיימנו יחסים בהתאם ולקחתי דום סטון עשרה ימים. המחזור הגיע בדיוק שבועיים לאחר הביוץ שהרגשתי. לא שבועיים אחרי הפרגניל. הרירית הגיעה ל7.8 ממ. בשני המחזורים נצפה מעט נוזל בחלל הרחם.
במחזור הבא ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית ביום ה13 לשלילת הידבקויות. לא נצפו הידבקויות אך הרופא התקשה להכניס את ההיסטרוסקופ לרחם. אמר שהפתח היה מעט חסום והיה צורך לפתוח אותו. המחזור הגיע ביום ה19!! לראשונה לאחר חמש שנים מחזור חזק ורגיל התחלתי מחזור נוסף של לטרוזול 10 מג מיום 5-9. ביום שבע למחזור כבר כל אותן תופעות ביוץ כמו בחודשים הקודמים. מחר אלך לא. ס. לראות מה המצב
השאלה היא למה אני מבייצת ככ מהר ומוקדם. איך אפשר למנוע זאת. והאם ביוץ ככ מוקדם יכול להניב ביצית טובה.
דבר שני. האם בהנחה שצד אחד בייץ אפשר לגרום לזקיקי אחר לבייץ עם פרגניל יומיים אחכ?
יש לי שלושה עוברים מוקפאים בארץ ואני שוקלת להשתמש בהם בחופשה הקרובה אך הייתי רוצה להיות מאוזנת קודם. הטיפולים הללו קצת בלבלו לי את המערכת.
אשמח לחו״ד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
help - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/02/2014המלצתי לעבור לטיפול בזריקות גונדוטרופינים כדי להפיק תהליך הורמונלי אופטימלי,ניתן להשתמש במדכאי ביוץ על מנת להאריך את תקופת הבשלת הזקיקים ללא הופעת ביוץ מוקדם,ובתנאים כאלו ניתן יהיה להפיק רירית עדיפה והליך משופר,באשר לזריקת אוביטרל לאחר הביוץ להשריית ביוץ ביתרת הזקיקים -זה לא יעיל ומיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)