מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלותאושרת06/04/2008
שאלות כלליות שמטרידות את מנוחתי:
1. ידוע ששלב לוטאלי אמור לקחת 12-14 יום כדי להיות מוגדר כטוב ומוצלח.
ואז תהיתי לעצמי, אם בכל מקרה ישנה הפריה אז מה זה בעצם משנה? אם יש בחורה שהשלב הלוטלי שלה 9 ימים נניח, וביום ה - 15 של המחזור ישנה הפרייה, אז מה זה כבר משנה בשלב הזה שהוא קצר??
גם ככה תתחיל הפרשת הורמונים כזו שתמשיך את ההריון, לא?
ברור לי שצריך פרק זמן מסויים שבו רירית הרחם תהיה מוכנה להשרשה ואני יודעת שלרוב ההשרשה מתחילה לאחר שבוע. כלומר כבר אחרי 7 ימים יש מצב שהזיגוטה מגיעה לרחם ומשתרשת (בהנחה שיש פרוגסטרון מספיק ביום ה - 22 נניח).
אז מצידי שהשלב הלוטאלי במקרה זה יהיה אפילו 8 ימים.....
בקיצור - מה אני מספספת??
2. לאחר התכתבויות עם ד"ר קול ולאחר ביקור אצל הרופא שלי מומחה לאולטראסאונד בגניקולוגיה ובמיילדות, ולאור בדיקות פרוגסטרון תקינות להפליא כפי שציינתי כאן בעבר, לאור מחזורים סדירים בעלי דמם "נורמלי", והכתמות מינוריות במיוחד באזור היום ה - 20. והכי חשוב, לאור העובדה שהוא מכיר את המערכת מהרגע בו התחלתי לקבל שוב את המחזורים שלי, הוחלט שלא להוסיף כל טיפול הורמונלי תומך, לא לבצע שום היסטרוסלפינגוגראפיה ובטח לא היסטרוסקופיה אבחנתית בשלב הזה.
אינו מאמין כי יש אי ספיקת גופיף צהוב לאחר 2 הריונות ספונטניים, ולאור העובדה שגם בהריון הראשון שלי לקח לי 6 חודשים (ההריון לא צלח לאור BLIGHTED OVUM שהתעקש לא ליפול לבד ונאלצתי לעבור למינאריה). ההריון השני נקלט מייד שוב לאחר חודש וחצי.
האם זהו פרוטוקול שלכם לשלוח כל בחורה שמגיעה לקליניקה לפריון ל - HSG ולפרופיל הורמונלי?
האם לא כדאי לנסות ולחכות נניח עוד 3 חודשים??
אני מניחה שגם אם היו לי הדבקויות לאחר הגרידא אז סביר שבהריון הן נעלמו כבר, מה גם שאני מניחה שלא עברתי גרידא אצל קצב שלמד יומיים וחצי כך שמה הסיכוי שהטראומה לרחם תהיה כזו שיווצרו הידבקויות..
פשוט הפתיע אותי שבנות רבות שמגיעות למרפאת פריון עם סיפורים לא דרמטיים ישר מופנות לפרוצדורות פולשניות.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי06/04/2008מה שכתבת ( ביחוד החלק השני ) נשמע כמו נאום ביקורת ותוכחה יותר מאשר שאלה. אני שמח שאת בראש אחד עם הרופא שלך. אני חושב שזה תנאי הכרחי להצלחה של טיפולים. אני מניח שהם נכתבו בהתיחס לתשובה שקבלת מאיתנו. אז כפי שידוע לך רפואה היא לא מתמטיקה ולרופאים שונים יש גישות שונות. והרבה פעמים אין נכון או לא נכון. המוזר הוא שלמרות שאת מקבלת את הגישה של הרופא שלך פנית לשמוע את דעתנו.
בכל מקרה. החשיבות באורך תקין של השלב הלוטאלי היא בכך שהיא מעידה על תקינותו של הגופיף הצהוב שאחראי על הפרשת ההורמונים שהכרחיים לעובר עד השלב שבו הוא מיצר את ההורמונים של עצמו, בערך משבוע 6 להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)