אנדומטרין

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אנדומטרין
    חסוי
    06/04/2008

בחודשיים האחרונים, לאחר נסיונות הזרעה, היה לי סוג של הפרשה/דימום חד פעמי כמה ימים אחרי ההזרעות.
    הרופא שלי המליץ הפעם על אנדומטרין (נרות).
    חיפשתי מאמרים וחומר בנושא, ללא הצלחה.
    האם אפשר לקבל בכמה מילים -
    א. האם יש לזה תופעות לוואי והשלכות על העובר?
    ב. האם זה נחשב הורמונים שיכולים להיכנס לסטטיסטיקה של קשר לסרטן?
    ג. עד מתי לוקחים? הבנתי שעד שבוע מתקדם של ההריון....?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטרין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך שאלה

חסוי
    06/04/2008

לחדד שאני לקראת הזרעה שלישית. סיפרתי לרופא על ההפרשות והוא אמר ש- "אפשר להוסיף תמיכה על ידי אנדומטרין (נרות)".......
    בהתחשב בהיסטוריה משפחתית של משפחתי (סרטן השד) - האם זה לא מהר מדי להתחיל להשתמש בזה? לא כדאי עוד כמה נסיונות לפני שממהרים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין ש....

חסוי
    06/04/2008

אני מבצעת הזרעות בבנק הזרע כיון שזה מתורם, ולא מכיון שיש נסיונות ארוכים להיכנס להריון .
    כלומר לא קדמה לכך תקופה של נסיונות שלא צלחו.
    מניחה שנתון זה רלוונטי לשאלתי, כיון שלמעשה אין בעיה מוכחת של קושי בכניסה להריון למעט 2 נסיונות הזרעה.
    בהתחשב בכלללללללל הנתונים שהצגתי פה בכל אחד מחלקי השאלה -
    האם לא מהר מדי להתחיל עם נרות הפרוגסטרון (אנדומטרין).

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    06/04/2008

האנדומטרין כמו כמה תכשירים נוספים הוא פרוגסטרון והוא ניתן כתמיכה להורמונים שמפרישה השחלה בחצי השני של המחזור ובתחילת ההריון. יש לו חשיבות במחזורי טיפול או במחזורים טבעיים כאשר אנחנו חושדים שהשחלה אינה מתפקדת כראוי. אין עדות שיש לתכשירים אלה קשר לסיכון יתר לסרטן כלשהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם במקרה שלי....

חסוי
    06/04/2008

האם במקרה שלי (רק 2 נסיונות להרות, והדימום בשתי הזרעות מספר ימים אחרי ההזרעה) - זו סיבה לחשוד שהשחלה לא מתפקדת כמו שצריך?
    האם לטעמך, נכון להתחיל באנדומטרין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה. תודה

חסוי
    07/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    07/04/2008

אני לא רואה בזה אינדיקציה לבעיה בתפקוד השחלה אבל אין במתן הפרוגסטרון שום נזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו