דלקת באגן ורזרבה שחלתית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דלקת באגן ורזרבה שחלתית
    ש
    08/03/2014

שלום

יש לי כמה שנים כאבים בצד שמאל של הבטן התחתונה צמוד למפשעה. עם השנים זה התפשט לאגן שמאל - כאבים במפרקים שמחברים את הירך עם האגן ובגב תחתון.
    לא מצאו את המקור.
    לאחרונה הסתבר שיש בלוטות לימפה מאוד גדולות במפשעה שמאלית (אחרי שנשלחתי לבצע א. סאונד לשלול בקע) - ורופאת המשפחה נתנה לי אביטרן בנרות פעמיים ביום לשבוע וחצי. גם פה לא ברור מקור הדלקת רק שיש דלקת....

בבדיקות גניקולוגיות יש לי כאבי תופת בנגיעה בצוואר הרחם ובשחלה שמאל. למעשה אף פעם לא שקלו לתת לי טיפול לדלקת באגן (אין ריח רע להפרשות, אין חום ותסמינים קיצוניים). הכאבים הם כרונים, תמידיים, כולל כאבי מתיחה או צבת באזור הבטן התחתונה ברחם וכאמור כאבי תופת בבדיקה גניקולוגית כשנכנסים פנימה לחלל הרחם. בא. סאונד יש נקודות שהמיתמר נוגע בהן והן כאובות כיאלו נגעו בעצבים חשופים.

וגם - מהיום שהתחלתי לנטול אביטרן יש לי הפרשות בלתי פוסקות מהנרתיק דווקא (?!) שעה לאחר הנטילה.

1. האם ייתכן שיש דלקת באגן גם ללא תסמינים קיצוניים? ושגרמה להידבקויות?
    והאם הדבר יכול לגרום לרזרבה שחלתית ירודה (חוץ מעניין החצוצרות והידבקויות)?

2. אני לא מסוגלת לעבור היסטרוסקופיה וכו' בגלל הכאבים העזים. לא כדאי לקבל טיפול אנטיביוטי ולכסות גם את זה?

3. מה מסביר את ההפרשות הוגינליות לאחר נטילת אביטרן (זה ברור שזה מזה)?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת באגן ורזרבה שחלתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת באגן ורזרבה שחלתית - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/03/2014

שלום,בהעדר ממצאים בולטים באולטרסאונד הוגינלי ,יתכן בהחלט מצב שהכאבים הינם כתוצאה מהידבקויות אגניות שנוצרו בעקבות דלקת אגנית,יחד עם זאת תיתכן אפשרות גם של אנדומטריוזיס אגנית ,ולכן לדעתי המצב מחייב ביצוע לפרוסקופיה ובו זמנית גם היסטרוסקופיה אבחנתית על מנת להגיע לאבחנה ,נטילת ארביטרן בהחלט מקילה ויתכן עקב האפקט המרפה שלה נפלטים נוזלים מהנרתיק או מצואר הרחם הגורמים לתופעה שהעלית.מצבים כרונים כאלו יכולים לפגוע באורך זמן באספקת הדם השחלתית ובמירקם השחלה ולדלדל את הרזרבה השחלתית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור אשכנזי

ש
    08/03/2014

שלום
    תודה שוב על המענה המקצועי כל כך.

אני אל מעוניינת לבצע היסטרוסקופי האו לפרסקופיה כי אם זו דלקת עדיף לקחת אבטרן וזהו לא? (או אנטיביוטיקה)?
    אני רוצה הליכנס להריון בדחיפפות לכן אני אל רוצה לסכן את הרחם בהתערבויות פולשניות מעבר לעובדה שזה כואב לי מאוד ומעולם לא עברתי הרדמה וזה מלחיץ אותי..
    אני רוצה לנסות הלרות בהקדם - האם כדאי לקחת קודם אנטיביוטיקה ואביטרן או שאפשר במקביל?

לגבי הרזרבה - והיה והדלקת תיפתר הרזרבה תחזור למצב תקין?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם - אם נכנסים להריון בנוכחות דלקת

ש
    08/03/2014

כזו באגן זה מסכן את העובר? את ההריון?
    אפשר לקחת אנטיביוטיקה ואביטרן במקביל?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם - אם נכנסים להריון בנוכחות דלקת - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/03/2014

לדאבוני זו שאלה שתעמוד לעיני הרופא המטפל שאמור לאשר את ההתוויה ואת הנחיצות בטיפול זה בנסיבות ההריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופסור אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    08/03/2014

הרופא המטפל יכול להרשות לך לפי שיקולו לקחת את התרופות במקביל,היות ולא קיימת הוראת נגד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת או זיהום

א
    09/03/2014

ד"ר יקר תודה רבה.

השאלה אם כדאי לדחות כניסה להריון עד לבירור אם יש זיהום ברחם/ משהו אחר וסיום הטיפול הנדרש או שאפשר להיכנס ומקסימום לקחת טיפול בתחילתו. אין סימנים לזיהום מלבד כאבים ברחם בנקודות מסויימות ובאגן שאני סוחבת 7 שנים... ועכשיו תחת אביטרן יש דווקא כאבים חזקים יותר באגן באזור המפרק ובבטן תחתונה... והפרשות וגינליות שלא היו קודם.

בסוף יסתבר שיש דלקת באגן, והכאבים הם בכלל אנדומטריוזיס שלא מורגשים בהריון - שזה אפשרי - וחבל לא לנסות להרות.

מה דעתך? מיותר לציין שעם רזרבה שחלתית כזו נמוכה ובלי ניסיונות קודמים להיקלט- כל חודש יקר והייתי מעדיפה מאוד לא לפספס.
    ושאלה הכי חשובה - האביטרן עלול לפגוע בביוץ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת או זיהום - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    10/03/2014

הערכתי היא שאין מניעה מטיפול בהקדם האפשרי תוך התייחסות של הרופא המטפל לתופעות שהעלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו