נרות אנדומטרין וקליטת הריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• נרות אנדומטרין וקליטת הריון
    פרופ` דוד בידר
    15/03/2014

שלום,

בת 28, הריון ראשון, ספונטני. שבוע 6 ו- 4 ימים.
    לפני יומיים נצפה באולטרסאונד הריון תוך רחמי, עובר 1 עם דופק.

ניסינו חצי שנה להיכנס להריון, קיימנו יחסים כל יום סביב הביוץ ולא נקלטנו. אז פניתי לרופא ואמרתי שהוסת מתחילה עם יום-יומיים של הפרשות חומות. הרופא נתן לי טבליות אנדומטרין של 100 מ"ג- טבליה אחת ביום.
    בחודש הראשון שהשתמשתי בנרות (אחרי הביוץ), נקלטנו להריון.
    רוצה לציין שנבדקתי גם לפני כמה חודשים לערכי פרוגסטרון לאחר ביוץ, ביום ה- 9 בערך לאחר הביוץ יצא- 13.7 בערכים של ng/mL.

יש לי מספר שאלות:
    1. האם זה אומר שהאנדומטרין הוא זה שבעצם סייע לקליטת ההריון?

2. האם ניתן להפסיק כבר עכשיו עם הנרות? (אני חושבת שהם מחמירים לי את התופעות הלא נעימות של ההריון- עייפות, כאבי גב וכו').
    או שכדאי להמשיך עוד? אם כן עד מתי?

3. אם אפסיק צפויים להיות דימומים?? (לא היו עד כה...)

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נרות אנדומטרין - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/03/2014

קרוב לודאי שמדובר באי ספיקה של הגופיף הצהוב ,ומתן נרות הפרוגסטרון סייע להשתרשות\רצוי לקחת אותם עד לשבוע 8 ,הפסקתם לאחר מכן לא תגרום לדימום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, האם הכוונה עד סוף שבוע 8? או

שני
    24/03/2014

אני עכשיו ב 7+6 האם ניתן להפסיק ב 8+0 או שצריך לקחת עד 9+0 ?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון

בטי
    24/03/2014

הייתה לי בדיוק את אותה הבעיה שאצלך ועקב אי ספיקה היו לי הריונות כימיים ורק לאחר תמיכת אנדומטרין זה החזיק. האנדומטרין כמעט ללא תופעות לוואי ודיי נוח לשימוש מכל שאר התמיכות.. אני כעת בשבוע 7+ ולא מתכוונת להפסיק עד שבוע 9-12 אם הרופא יאמר שזה בסדר.. מצידי עד שבוע 12 אפילו העיקר לא לקחת סיכון. בכל בחירה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    24/03/2014

עד לסוף שבוע 8

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו