קולפוסקופיה ופאפ ההבדלים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קולפוסקופיה ופאפ ההבדלים
    רונית
    01/04/2014

שלום רב-אני בת 37 נשואה ללא ילדים.לפני כחמישה חודשים החל לי דימום רב שהפסיק והמשיך לאחרונה.בדיקת פאפס שעשיתי חזרה תקינה אך נשלחתי בשל הדימומים לעשות קולפוסקופיה,וכרגע אני מחכה לתשובה אך נמסר לי במעמד הסדיקה שזה כנראה וירוס הפפילומה.כמה שאלות:
    1 באתר של קופת חולים מופיע לי שעבתר ישוב פאפס ולא קולפסקופיה האם הם נקראים אותו דבר?
    2 האם הדבר משליך על ניסיון להריון שלי ומה זה אומר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קולפוסקופיה ופאפ ההבדלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולפוסקופיה ופאפ ההבדלים - תגובה

פרופ` דוד בידר
    02/04/2014

קולפו סקופיה זוהי בדיקת מואר הרחם בהגדלה
    שבו רואים במכשיר הקולפוסקופ היטב את צואר הרחם ושינויים שונים שמהם אפשר לקחת דגימה לבדיקה בעוד שמשטח צוואר הרחם בודק רק תאים שנשרו המואר ותעלת הצואר, ולכן זו בדיקה פחות מהימנה מאשר קולפו סקופיה.
    לגבי הריון ולידה אין משמעות ולא יפריע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

רונית
    02/04/2014

תודה.והאם כשאני בודקת את הבדיקה שעשיתי באתר קופת החולים שלי זה נקרא אותו דבר PAP SMEAR כי זה מה שכתוב שעשיתי למרות שעשיתי קולפוסקופיה.האם הם נקראים מבחינת מינוחי הבדיקות אותו דבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי - תגובה

פרופ` דוד בידר
    02/04/2014

לא.
    הסברתי לך שפאפ זה משטח בלבד וקו לפרוסקופיה זה בדיקה על ידי מיקרוסקופ.
    שני דברים שונים והקולפוסקופיה קובעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו