ביוץ

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ביוץ
    ביוץ
    18/04/2014

שלום דר
    בת 37, רווקה AMH 0.50. בבדיקת זקיקים - 8. FSH - 20
    במעקב זקיקים שביצעתי פעמיים סך הכל נמצא שיש זקיק אחד שמבייץ כשהוא מגיע לבערך 16 ממ.
    הרופא הציע לי לנסות להיקלט טבעי לגמרי במשך 3 חודשים ואם לא אצליח לחזור אליו.
    ניסיתי רק חודש אחד אבל עברו שלושה חודשים (בגלל נסיבות אישיות) וכבר בקיום היחסים השני פרץ דימום מהרחם שלא נפסק במשך 4 ימים. לא נמצאההמקור שלו בגלל שהכל היה כאוב בבדיקה הגניקולוגית אבל יש לי מיומה 6 סמ סבסרוטית והחשד שזה ממנה (לפני זה תקופה ארוכה לא היו יחסי מין והחשד שיחסי המין האלה שהיו נורמלים לגמרי גרמו לדימום מהמיומה).

אני עכשיו בצומת דרכים. מצד אחד רוצה להמשיך לנסות מצד שני מה יקרה אם המיומה תפריע?
    שנית, המלצת בעבר לבצע השריית ביוץ ולא לנסות טבעי לגמרי. למה הכוונה הואם אפשר רק לקחת הורמונים שיגרמו ליותר ביציות לבייץ ולנסות טבעי ללא הזרעה?
    והשאלה אם אין בעיה להיכנס כך להריון מרובה עוברים.

ושאלה אחרונה - האם כרגע כבר אין לי זמן וצריך להתחיל הזרעות או הפריות או שאפשר כמה חודשים תחת השריית ביוץ לנסות טבעי?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביוץ - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/04/2014

קודם כל אין דימום ממיומה לאחר יחסי מין!
    את צריכה לברר אם משטח צואר הרחם תקין ואם לא ביצעת אז צריך!
    האם הבנתי נכון ש הFSH הוא 20?
    אם כן, ובנוכחות ה ANH את צריכה בכלל לעבור לתרומת ביציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם כל הכבוד ההודעה כוונה לדר אשכנזי

ש
    19/04/2014

בספירת זקיקים יצאו 8 ואני עדיין מבייצת.
    אני בת 37.
    AMH 0.50 נכון וFSH 20 (ובבדיקה אחרת יצא 14).
    שום רופא שדיברתי איתו לא דיבר איתי על תרומת ביציות, לא מבינה את ההמלצה הגורפת הזו.

לפרופ' אשכנזי אודה לתשובתך. מה לדעתך הצעד הכי חשוב לבצע כרגע בהתחשב בנתונים. ומה לגבי הדימום מהרחם? הפאפ יצא תקין, בוצע לפני חודשיים וחצי. דיממתי כמו וסת אחרי יחסי מין במשך 4 ימים וזו לא וסת. הייתכן שזה ממיומה סב סרוטית בגודל 6 סמ או מדלקת ברחם או משהו אחר?

מה דעתך - מה השלב הבא שאני צריכה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בינתיים עד שאשכנזי יענה לך

חס
    20/04/2014

אם הamh 0.50 אז מצבך טוב משחשבת וכנראה שבאמת היה מדובר במשהו זמני, כי עובדה שהfsh 14 וזאת אומרת שהשחלה חזרה לעבוד. יחד עם זאת, התשובה האמיתית נמצאת בתגובה להורמונים, לכן המלצה שלי היא לאור גילך לעבור ישר להפריה חוץ גופית, מאחר והרזרבה משפיעה בגילך גם על איכות העוברים, סיכוייך טובים אל דאגה... דיברתי איתך בעבר והמלצתי על פרופסור אשכנזי, אני מטופלת שלו ואצלי הוא קלע בול. יש לו נסיון והצלחות עם רזרבה שחלתית נמוכה וגיל מבוגר!!! אך שוב, אין זמן לבזבז כי ככל שהזמן עובר הביציות מזדקנות, ובתאכלס רק בטיפול אפשר לראות את התגובה האמיתית... אני הייתי נפתרת מהמיומה וניגשת להפריה בהקדם. שיהיה לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/04/2014

דרך אגב , אם המעונה גדולה כפי שציינת אז כדאי גם להוציאה לפני המשך טיפולים!
    אפשרי גם לנסות החזרת עוברים אך על זה יש להתייעץ אם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביוץ - תגובה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/04/2014

נסיבות המקרה מכתיבים קו טיפולי נמרץ ,ולאור נתוני הרזרבה השחלתית הייתי שוקל להפנות את מרכז הכובד לכיוון הפריה חוץ גופית-מחקרים מורים שאצל נשים מתחת לגיל 37 הסיכוי להרות גם בתנאי רזרבה שחלתית נמוכה הם טובים למדי-מסקנה לפנות לרופא על מנת לשדרג את הטיפול להפריה חוץ גופית.
    באשר לדימום,מיומה סובסיירוסית אינה אמורה לגרום לדימום,ולכן יש לברר אם מקור הדמם ממקור צוארי,או לבצע היסטרוסקופיה דיגנוסטית לשלול סיבה רחמית.
    בכל מקרה מיומה בסדר גודל כזה עלולה להוות בעיה בהריון ולידה,לכן עלייך לפנות לרופא המטפל לשקול את כדאיות האופציה הניתוחית שיכולה להעשות בלפרוסקופיה,ולמנוע סיבוכים עתידיים.
    כאמור המלצתי היא חפנות בצורה נמרצת יותר הקשר עם הבירור והטיפול בממצאים ולתת את הטיפול הפריוני האופטימלי בנסיבות המקרה(IVF)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו