מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ivf או הזרעה-iui.תמי27/04/2014
שלום רב לפרופ.אשכנזי הנכבד ראשית תודה על השתתפותך בפורום והמענה המקצועי והאנושי שמקבלים ממך. שאלתי בבקשה, אני בת 43 עם רזרבה שחלתית amh של 0.3 וfsh הינו 7. עברתי 6 הזרעות מתוכם רק אחד הניב הריון שלצערי בשבוע 12עובר ללא דופק והופסק. אינני יכולה לקבל הורמונים על מנת להגדיל את מספר הביציות בשאיבה.לצערי מפתחת תגובות אלרגיות קשות-כבר נוסה הכל.ועל כן ivf נעשה רק במחזור טבעי של שאיבת ביצית אחת,מופרית אמנם מתפתח עובר תקין במעבדה אך למרות תמיכה ורירית רחם טובה לא משתרש לכדי הריון. ברור לי שמפאת הגיל יש בעיה גנטית. אבל לפני שאני פונה לתרומת ביצית ,אני מעונינת לבצע עוד נסיון אחד-מבקשת לשאול-מה ההבדל בעצם בין הזרעה שאין בה פעולה פולשנית עם הרדמה ובמקרה הטוב יש ביצית אחת לבין ivf שגם כן תופרה בסוף רק ביצית אחת-כי אני לא יכולה לקחת הורמונים להגדלת מספר הביציות.הרי בשתי הפעולות ישנה רק ביצית אחת שתופרה ותשתרש אם העובר יהיה תקין ברחם.האם לא כדאי לי בנסיונותי האחרונים לפני שאני עוברת לתרומת ביצית,לבצע iui הזרעה,או שעדיף ivf שיהיה תמיד בסבב טבעי רק עם ביצית אחת?מה עדיף לי לנסות ,פרופ אשכנזי כנסיונות אחרונים? האם ב-ivf במחזור טבעי עם ביצית אחת בלבד, גדל משמעותית הסיכוי אל מול הזרעה- iui?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ivf או הזרעה-iui. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014מאחר וה-IVF מתגבר על מכשולים רבים העומדים בפני הביצית והזרע בהליך הפיסיולוגי להשגת הפריה,שחלקם מוסווים מהעיין,הרי שעדיף ליצור מפגש ישיר של הזרע והביצית ,ולעיתים ליזום באופן אקטיבי הפריה על מנת להשיג באמצעות ביצוע - ICSI ,בנוסף האפשרות לבחון את העובר חלוקתו והתפתחותו ,ולעיתים לסייע לו בהליך ההנצה יגדילו במידה רבה את הסיכוי להריון בהליך זה לעומת הזרעה רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה הקשורה לתשובת הפרופסור...
סוניה28/04/2014רופא הפוריות שלי אומר שהסיכוי ב IVF לעומת IUI הוא זניח!
הלא כן???
לגבי ICSI האם כל אחת יכולה לעבור זאת, גם מעל גיל 45? האם בארץ יש הליך PGD או רק לזוגות עם מחלות גנטיות קשות במשפחה??
אודה מאוד לתשובה!! חשוב להרבה נשים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם אמריוסקופ אין בארץ, אז מה
סוניה28/04/2014בכל זאת היתרון בארץ של IVF על IUI...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לקבלת תשובה לפי הסדר!!!
סוניה28/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה הקשורה לתשובת הפרופסור... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014בארץ יש הליך של PGD למשל בבילינסון,הטיפול מעל גיל 45 אינו מומלץ ובכל מקרה אינו מגובה על ידי הקופה או הביטוחים המשלימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה!!!
סוניה29/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלה-תשובה פרופ.אשכנזי
תמי28/04/2014תודה על התשובה שלך פרופ.אשכנזי.ראוי לציין כי בשני תהליכי ה ivf שעברתי הפרית הביצית הושגה באופן טבעי במעבדה. לא היה צורך באיקסי ולא בהנצה כי הופרתה ללא בעיה והעובר במעבדה גם כן התחלק תקין ללא שברים.הבעיה אחכ זה השתרשותו ברחם.בכמה משפרת באחוזים או האם השיפור משמעותי בהפריה חוץ גופית -כשמדובר תמיד במקרה הטוב רק בביצית אחת לעומת הזרעה?כאמור מדובר בivf על בסיס ביצית אחת על בסיס מחזור טבעי.על כן בנסיונותי האחרונים עדיפה הפריה חוץ גופית של ביצית אחת מהזרעה? בתודה מראש.מתלבטת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה פרופסור התיחסותך הבהרה לשאלתי
תמי28/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בבקשה פרופסור התיחסותך הבהרה לשאלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/04/2014יתרון ה-IVF ביחס להזרעה בגילך ובמצבך שבו לא ניתן לתת טיפול הורמונלי כדי להניב יותר ביציות מתבטא במספר רמות:
1.הבטחת המפגש בין הזרע והביצית
2.אפשרות לשלוט על תהליך ההפריה(ICSI כן או לא)
3.בחינת איכות העובר והתפתחותו ומניעת בזבוז זצן
4.האפשרות לבצע לעובר "הנצה"כדי לסייע לעובר בהליך ההשתרשות
5.האפשרות לאגור מספר עוברים בהקפאה כדי לנצל את הזמן באופן אופטימלי
6.האפשרותצ לגדל את העובר לבלסטוציסט
7.האפשרות לבצע ביחידות מסוימות PGS לאבחון טרום השרשתי כדי לחסוך איבוד זמן וחודשים מיותרים בהתרחשות הפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על תשובתך המפורטת פרופסור
תמי29/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לפי הסדר??לא קיבלתי
סוניה28/04/2014תשובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שלא תשאלי שאלה נפרדת
אני29/04/2014סליחה שאני מתערבת לך , אבל לפעמים הרופאים לא מזהים שזו מישהי אחרת .
אז את יכולה לכתוב שאלה נפרדת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההערה או ההארה, נונו...
סוניה29/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על ההערה או ההארה, נונו... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/04/2014ראי תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)