question

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• question
    oooo
    14/05/2014

שלום לרופאים.
    בת 35 בעבר ivf עקב בעיות זרע. אצלי הכל היה תקין. הפרייה ראשונה נקלטתי עם תאומים אך ההריון לא היה תקין. עברתי הפלה עם כדורים בשבוע 10 ושבוע אחכ גרידה מכיוון שנשאר חומר הריוני ברחם. במקביל בעלי עבר ניתוח וריקוצל.
    לאחר הגרידה המחזורים נהיו קצרים וחלשים ורירית הרחם נעה סביב 4 ממ במחזור טבעי עד 6 ממ במחזור טיפולים.
    הריון שני מהפריה רירית 6 נקלט עובר אחד מתוך שניים שהוחזרו. נולד ילד מקסים בניתוח קיסרי ושבעה חודשים אחכ נקלט הריון ספונטני לא מתוכנן. עד כאן הכל טוב ויפה וחשבנו שהתגברנו על בעיות הפוריות של שנינו. לידה שניה גם ניתוח קיסרי ואחכ הכנסתי התקן מירנה. הוצאתי את ההתקן לפני 14 חודשים ומאז מנסה להקלט להריון.
    המחזור שלי סדיר כל 28 יום עם ביוץ מורגש. פרופיל הורמונלי תקין. כרגע אני מתגוררת בחול. במזרח. עשיתי שלושה סיבובים של לטרוזול )מקביל לאיקקלומין) ללא הצלחה. הביוץ היה מוקדם מאוד לעיתים ביוץ של זקיק קטן.לא יודעת אם המינונים היו גבוהים מידי. רירית הרחם עדיין דקה אך עם פרוגינובה הגיעה עד 7.5 ממ.בנוסף נצפו מעט נוזלים בחלל הרחם. בהיסטרוסקופיה הכל תקין ללא הידבקויות. הרופא אמר שהפתח של הרחם היה מאוד צר והיה קשה להכניס את ההיסטרוסקופ אך הוא פתח את זה.
    עכשיו מתלבטים אם לעבור להזרעות עם גונל או שוב הפרייה. בעלי עשה בדיקת זרע השבוע ולהלן התוצאות:
    חומציות ph 8
    נפח 2.4 מל
    ריכוז 29 מליון למ״ל
    ספירה 69.6 מליון
    תנועה 51% (35.49%)
    Progressive motility 47%
    Non progressive 4%
    Immotile 49%
    Sperm vitality 69%
    White blood cells 0.2
    Normal forms 4%
    Abnormal forms 96%

DNA fragmentation 25%

השאלה היא לאור התוצאות של הזרע, עם הרירית הדקה שלי האם יש טעם לנסות הזרעות עם גונל או לעבור ישירות להפריות? ואם הפריה האם יש צורך בicsi?
    שאלה נוספת היא האם בשימוש בגונל (75) בשילוב פרוגינובה יש סיכוי ששוב יהיה ביוץ מוקדם? לצערי הזרעות כאן נעשות עם מעקב א.ס. בלבד עקב העלויות הגבוהות של בדיקות הדם.

אשמח לחוות דעתכם

thank you

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    question

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה רק לי לא ענו

אני
    14/05/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• question - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    14/05/2014

המלצתוי
    1.לבצע צילום רחם כדי לשלול בעיה חצוצרתית המונעת הריון(חסימה חצוצרתית),ועלולה להפריע גם להשתרשות(הידרוסלפינגס)
    2.בכל מקרה אם מצב החצוצרות תקיןהייתי עובר לטיפול עם גונדוטרופינים 2-3 מחזורים ולאחר מכן IVF

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חצוצרתית?

אני
    14/05/2014

ייתכן שהתפתחה בעיה חצוצרתית אחרי שתי לידות. כלומר שזה מצב חדש???
    רק זה חסר לי עם שלל הבעיות שכבר יש...
    Ivf לא יעקוף בעיה חצוצרתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חצוצרתית? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/05/2014

לאור האירועים שעברת בהחלט המצב אפשרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל בחצוצרה

אני
    14/05/2014

אני נזכרת עכשיו שלאחר ההיסטרוסקופיה הרופא אמר שכשהוא שטף את הרחם בנוזל הנוזל לא זרם בחצוצרה. זה יכול להיות?? הוא לא התעכב על זה בזמנו...
    אפשר לראות את זה רק בצילום רחם? זה יכול להיות הסיבה להופעת מעט נוזל בחלל הרחם כל פעם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל בחצוצרה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/05/2014

הדבר ניתן לזיהוי בצילום רחם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו