טיפולי IVF, ביוץ מוקדם וכו'

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפולי IVF, ביוץ מוקדם וכו'
    איילת
    15/05/2014

שלום רב,
    יש לי שלוש שאלות שאינן קשורות האחת בשניה. אודה להתייחסותכם :

1. התחלתי פרוטוקול לפיו מהיום השני של המחזור ולאחר בדיקת דם - אני לוקחת דקפפטיל 0.1 ומהיום השלישי אני לוקחת דקפפטיל 0.1 + מנופור מולטידוז 450.
    הרופא הנחה אותי לטיפול שלעיל, והפנה אותי לבדיקת דם נוספת רק ביום השביעי של המחזור (הדיקות הראשונות היו ביום השני של המחזור כאמור).

האם יכול להיות שיהיה לי ביוץ מוקדם ועדיף ללכת לבדיקת דם ביום החמישי של המחזור (שהוא נופל על יום שישי הקרוב). אני פשוט מפחדת שיהיה לי ביוץ מוקדם ואז נפספס סיבוב (כבר פיספנו אחד אבל שהוא היה על בסיס טבעי). אציין כי זה הסיבוב האחרון לפני תרומת ביצית.

2. אני צריכה לעבור טיפול שיניים (טיפול שורש ועקירה כירורגית של שן בינה) - האם ניתן לעשות זאת בתקופת טיפול הפוריות (לאור כל ההורמונים ?), או שרצוי לדחות זאת ?

3. דום לב - אבי וסבי נפטרו מדום לב. האם הטיפול המתואר לעיל יכול להוות סכנה לדום לב ? אציין כי אני בסך הכל בטיפול שלישי (טיפול ראשון ללא הורמונים, טיפול שני הורמונים מעטים).

אודה להתייחסותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי IVF, ביוץ מוקדם וכו'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי IVF, ביוץ מוקדם וכו' - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    15/05/2014

הרופא מתנהל לפי דפוס טיפולי מקובל,ולא צפויים זקיקים בשלים עד למועד הבדיקה שתוכנן,ביוץ מוקדם אפשרי למרות הכול כאשר מדובר ברזרבה שחלתית נמוכה ומינונים גבוהים כל כך של התכשירים לגרימת ביוץ.
    אין בעיה אם ביצוע טיפול שיניים מכל סוג שהוא.
    באשר לסיכונים בגילך ובמצבך עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר את הבדיקות שלך ,את עברך ,ומהל את הסיכונים האפשריים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי IVF וביוץ מוקדם

איילת
    15/05/2014

פרופסור אשכנזי שלום,

תודה על התייחסותך.

אציין כי יש לי רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28.9), האם המינונים שניתנו לי אינם יכולים להשפיע על ביוץ מוקדם. אציין כי אני בטיפול אחרון לפני תרומת ביצית וקצת חוששת לפספס.

אודה להתייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי IVF וביוץ מוקדם - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    16/05/2014

יש בהחלט צדק בדברייך ,במצבים אלו אני מעדיף ללכת על פרוטוקול הקרוי modified natural cycle העושה שימוש במינונים המוכים של הורמונים רק כאשר מופיע זקיק טבעי בגודל שלפחות 14 מ"מ ונעזרים גם באותה עת בתרופה המדכאת ביוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF ביוץ מוקדם FSH גבוה

איילת
    18/05/2014

פרופסור אשכזי שלום,

תודה רבה על התייחסותך.

היום (יום 8 למחזור) הייתי בבדיקות דם ואולטרסאונד באסותא.
    הפרוטוקול שלי הינו דקפפטיל 0.1 מהיום השני והחל מהיום השלישי דקפפטיל 0.1 + מונופור 450).
    למרות הטיפול לעיל, בדיקות האולטרסאונד העלו כי נראים זקיקים קטנים בלבד ורירית של 5 ממ (אין בידי בשלב זה תוצאות בדיקות דם).

האם לדעתך, בשלב הזה יש עוד סיכוי ליצירת זקיק מוביל ?
    האם הרירית יכולה להתעבות עוד ?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF ביוץ מוקדם FSH גבוה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/05/2014

לדאבוני מדובר בתגובה ירודה ,ויהיה צורך להעלות את המינון התרופתי ואולי להפחית את הדיכוי לחצי אמפולה של דקפפטיל על מנת לאזן בין הדיכוי לגירוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF - פרוטוקול אחרון

איילת
    21/05/2014

פרופסור אשכנזי שלום,

היום אני ביום ה- 10 למחזור. רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28.9ׂ), עד היום
    1. פרוטוקול 1 - בלי התערבות הורמונלית - ביוץ מוקדם.
    2. פרוטוקול שני- מונופור וצטרוטייד מהיום השביעי של המחזור, שאיבת ביצית אחת, אבל ללא הפריה.

ועכשיו בפרוטוקול השלישי והאחרון לפני תרומת ביצית.

הפרוטוקול - דקפפטיל 0.1 מהיום השני והחל מהיום השלישי דקפפטיל 0.1 + מונופור 450).

למרות הטיפול לעיל, בדיקות האולטרסאונד העלו כי :

1. ביום ה- 7 - נראים זקיקים קטנים בלבד ורירית של 5 ממ.

לאחר התוצאות הרופא הנחה אותי להמשיך בטיפול זה ולפנות לבדיקות נוספות ביום העשירי. הזכרתי לו שמדובר בטיפול אחרון לפני תרומת ביצית ואולי צריך לעשות שינוי בפרוטוקול, אולם הוא טען שעדיין לא.

2. ביום ה - 10 נראים זקיקים קטנטנים בלבד והרירית 4 ממ .

(אין בידי בשלב זה תוצאות בדיקות דם)

האם הרירית יכולה להתעבות עוד ?
    האם יש טעם להמשיך את הטיפול ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את ההודעה

איילת
    21/05/2014

פרופסור אשכנזי שלום,

היום אני ביום ה- 10 למחזור. רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28.9ׂ), עד היום
    1. פרוטוקול 1 - בלי התערבות הורמונלית - ביוץ מוקדם.
    2. פרוטוקול שני- מונופור וצטרוטייד מהיום השביעי של המחזור, שאיבת ביצית אחת, אבל ללא הפריה.

ועכשיו בפרוטוקול השלישי והאחרון לפני תרומת ביצית.

הפרוטוקול - דקפפטיל 0.1 מהיום השני והחל מהיום השלישי דקפפטיל 0.1 + מונופור 450).

למרות הטיפול לעיל, בדיקות האולטרסאונד העלו כי :

1. ביום ה- 7 - נראים זקיקים קטנים בלבד ורירית של 5 ממ.

לאחר התוצאות הרופא הנחה אותי להמשיך בטיפול זה ולפנות לבדיקות נוספות ביום העשירי. הזכרתי לו שמדובר בטיפול אחרון לפני תרומת ביצית ואולי צריך לעשות שינוי בפרוטוקול, אולם הוא טען שעדיין לא.

2. ביום ה - 10 נראים זקיקים קטנטנים בלבד והרירית 4 ממ .

(אין בידי בשלב זה תוצאות בדיקות דם)

האם הרירית יכולה להתעבות עוד ? איך יכול להיות שהיא עכשיו פחות ?
    האם יש טעם להמשיך את הטיפול ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF - פרוטוקול אחרון - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    21/05/2014

בנסיבות אלו אם עדיין רמת הפרוגסטרון נמוכה ,יש מקום להעלוצת את המינון ל-600 מנופור ולהוריד את רמת הדיכוי של הדקפפטיל לחצי כמות כל יום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

איילת
    21/05/2014

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול אחרון לפני תרומה

איילת
    22/05/2014

פרופסור אשכנזי שלום,

עכשיו יש בידי את תוצאות בדיקות הדם -

ברקע - רזרבה שחלתית נמוכה (FSH 28.9ׂ), אנדרומטריוזיס והדבקויות באגן.

כזכור, הפרוטוקול - דקפפטיל 0.1 מהיום השני והחל מהיום השלישי דקפפטיל 0.1 + מונופור 450).

בדיקות דם ואולטרסאונד עלו הממצאים הבאים :

1. ביום ה- 2 למחזור - רירית 3 ממ

Estradiol קטן מ- 70
    Progesterone קטן מ- 0.9

2. ביום ה- 7 - נראים זקיקים קטנים בלבד ורירית של 5 ממ.

Estradiol קטן מ- 70
    Progesterone קטן מ- 0.9

3. יום 10 - זקיקים קטנטנים בלבד והרירית 4 ממ.

Progesterone - 200
    Progesterone קטן מ- 0.9

החל מהיום העשירי ולאחר התוצאות לעיל, הנחה אותי הרופא להוריד לחצי את הדקפפטיל ולהמשיך 450 מונופור.

אני לא מערערת על החלטות הרופא ומאוד מעריכה אותו, אבל יש לי תחושה שזה כבר אבוד (ובעיקר שאני רואה את תוצאות בדיקות הדם בפרוטוקולים הקודמים).
    השאלה שלי היא - האם יש טעם להמשיך את הטיפול , שכן בדיקות הדם לא ממש מזהירות והרירית בכלל צנחה במקום לגדול..

אודה להתייחוסתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול אחרון לפני תרומה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    22/05/2014

לטעמי עדיין קיים סיכוי להגיב אותך ,ולכן יש לתת סיכוי להמשך הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו