עזרה- מאוד לחוצה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• עזרה- מאוד לחוצה
    אני
    02/06/2014

שלום, הייתי היום אצח רופא נשים, אני ביום 11 מאז תחילת המחזור. הרופא ראה זקיקים רבים יחסית וגודלם של השניים הגדולים ביותר היה 10. הבנתי שמדובר בשחלות פוליציסטיות. יש לציין שהמחזורים שלי מאוד מסודרים (38-30) יום ובדיקות ביוץ במקלון תמיד מזהה ךי ביוץ (ואני מניחה שהיא אמינה עבורי כי תמיד 14 יום לאחר מכן מגיע הדימום). מה המשמעות של מבנה שחלות כזה? אני מנסה להרות. בהריון האחרון נכנסתי להריון טבעי לאחר ארבעה חודדי נסיונות. האם יש סיבה להילחץ מהאבחנה החדשה? האם ללחוץ על הרופא לתת טיפול המתאים לפוליציסטיות? הרופא טוען שכרגע אין שום בעיה ובמיוחד שהמחזור מסודר. מה הסיכוי שאני לא מבייצת כל חודש? מה דין שחלות פוליציסטיות עם מחזור סדיר וככל הנראה ביוצים סדירים?
    אשמח לתשובה, לחוצה מאוד (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה- מאוד לחוצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון...

ח
    03/06/2014

המחזורים שלי אורכים בין 28-30 יום ולא 38...
    בהינתן הנתונים הללו, האם יש סיבה לקבל טיפול תרופתי על מנת להרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה- מאוד לחוצה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    03/06/2014

הסינדרום של שחלות פובליציסטיות מהווה כ- 25% מהסיבות לאל וסת,90% מהסיבות לאוליגומנוריאה –מחזורים ארוכים מעל ל-45 יום,ומצויה בשליש מהנשים עם בעיית פריון.
    קריטריונים חדשים להגדרת התסמונת הכוללים הופעת 2 מתוך 3 התסמינים הבאים לפחות:
    סימנים קליניים או ביוכימיים של היפר-אנדרוגניזם (למשל שיעור יתר, אקנה, שומן)
    תמונה באולטראסאונד של שחלות פוליציסטיות,שחלה פוליציסטית לצורך הגדרה זו הינה שחלה הכוללת מעל 12 זקיקים קטנים בקוטר של 2-9 מ"מ, או עליה בנפח השחלתי מעל 10 מ"ל (מספיק בשחלה אחת לצורך ההגדרה).
    אוליגומנוריאה, אמנוריאה- מצבים בהם אין כלל מחזור חודשי או שיש מספר מועט של מחזורים חודשיים.
    בעיות בפריון, הנובעות מחוסר ביוץ.
    חזקה על הרופא שלך שידע להתנהל ולטפל בך בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופסור, מבקשת הבהרה

אני
    03/06/2014

שאלתי בגדול פשוטה ולא הבנתי את תשובתך- הסימפטום שנצפה אצלי הוא זקיקים מרובים יחסית בשחלות. השחלות לא מוגדלות. בהינתן שאני מקבלת מחזור סדיר כל 30 יום ומתרחש ביוץ סדיר, האם צריך לטפל בשחלות הפוליציסטיות?

או במילים אחרות: האם הפגיעה בפריון נובע רק בגלל היעדר הביוץ ולפיכך אם אני מבייצת אין בעיה?

שאלה נוספת, לכמה מהנשים הפוליציסטיות מחזור סדיר עם ביוצים סדירים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופסור, מבקשת הבהרה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    04/06/2014

כאמור לחלק מהנשים שחלות פוליציסטיות והן מבייצות ובעלות מחזורים סדירים,חאחר שנעשה בירור שח סיבת אי םריון אפשרית,נקובל להשרות ביוץ עם תכשירים לגרימת ביוץ בשילוב הזרעות במועד הביוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו