מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה- מאוד לחוצהאני02/06/2014
שלום, הייתי היום אצח רופא נשים, אני ביום 11 מאז תחילת המחזור. הרופא ראה זקיקים רבים יחסית וגודלם של השניים הגדולים ביותר היה 10. הבנתי שמדובר בשחלות פוליציסטיות. יש לציין שהמחזורים שלי מאוד מסודרים (38-30) יום ובדיקות ביוץ במקלון תמיד מזהה ךי ביוץ (ואני מניחה שהיא אמינה עבורי כי תמיד 14 יום לאחר מכן מגיע הדימום). מה המשמעות של מבנה שחלות כזה? אני מנסה להרות. בהריון האחרון נכנסתי להריון טבעי לאחר ארבעה חודדי נסיונות. האם יש סיבה להילחץ מהאבחנה החדשה? האם ללחוץ על הרופא לתת טיפול המתאים לפוליציסטיות? הרופא טוען שכרגע אין שום בעיה ובמיוחד שהמחזור מסודר. מה הסיכוי שאני לא מבייצת כל חודש? מה דין שחלות פוליציסטיות עם מחזור סדיר וככל הנראה ביוצים סדירים?
אשמח לתשובה, לחוצה מאוד (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון...
ח03/06/2014המחזורים שלי אורכים בין 28-30 יום ולא 38...
בהינתן הנתונים הללו, האם יש סיבה לקבל טיפול תרופתי על מנת להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרה- מאוד לחוצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2014הסינדרום של שחלות פובליציסטיות מהווה כ- 25% מהסיבות לאל וסת,90% מהסיבות לאוליגומנוריאה –מחזורים ארוכים מעל ל-45 יום,ומצויה בשליש מהנשים עם בעיית פריון.
קריטריונים חדשים להגדרת התסמונת הכוללים הופעת 2 מתוך 3 התסמינים הבאים לפחות:
סימנים קליניים או ביוכימיים של היפר-אנדרוגניזם (למשל שיעור יתר, אקנה, שומן)
תמונה באולטראסאונד של שחלות פוליציסטיות,שחלה פוליציסטית לצורך הגדרה זו הינה שחלה הכוללת מעל 12 זקיקים קטנים בקוטר של 2-9 מ"מ, או עליה בנפח השחלתי מעל 10 מ"ל (מספיק בשחלה אחת לצורך ההגדרה).
אוליגומנוריאה, אמנוריאה- מצבים בהם אין כלל מחזור חודשי או שיש מספר מועט של מחזורים חודשיים.
בעיות בפריון, הנובעות מחוסר ביוץ.
חזקה על הרופא שלך שידע להתנהל ולטפל בך בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור, מבקשת הבהרה
אני03/06/2014שאלתי בגדול פשוטה ולא הבנתי את תשובתך- הסימפטום שנצפה אצלי הוא זקיקים מרובים יחסית בשחלות. השחלות לא מוגדלות. בהינתן שאני מקבלת מחזור סדיר כל 30 יום ומתרחש ביוץ סדיר, האם צריך לטפל בשחלות הפוליציסטיות?
או במילים אחרות: האם הפגיעה בפריון נובע רק בגלל היעדר הביוץ ולפיכך אם אני מבייצת אין בעיה?
שאלה נוספת, לכמה מהנשים הפוליציסטיות מחזור סדיר עם ביוצים סדירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור, מבקשת הבהרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2014כאמור לחלק מהנשים שחלות פוליציסטיות והן מבייצות ובעלות מחזורים סדירים,חאחר שנעשה בירור שח סיבת אי םריון אפשרית,נקובל להשרות ביוץ עם תכשירים לגרימת ביוץ בשילוב הזרעות במועד הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)