מורפולוגיה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מורפולוגיה
    ש
    08/06/2014

היי

דוקטור - האם בספירת זרע כזו כדאי לקיים יחסים כל יום או יום כן יום לא סביב הביוץ?

והאם במורפולוגיה כזו לא גבוהה מתחשבים גם בכמותה זרעים ההתחלתית, הבנתי שנפח הבדיקה גבוה במיוחד אז 4% מהנפח של 6 זה טוב יותר מ14% מנפח של 1.5 למשל או שאין קשר?

שנינו בני 38 ללא ילדים. יש לי רזרבה נמוכה אבל מבייצת כל חודש. כדאי לפנות ישר להפרייה או לנסות עוד טבעי?

זו ספירת הזרע - האם היא תקינה?:
    תקופת התנזרות - 3 ימים
    צמיגות - נורמל
    PH - 7.6 (נורמל 7.2 גדול או שווה)
    נפח - 6.1 (נורמל 1.5גדול או שווה _)
    ריכוז מעלות10*22 (נורמל 10*15)
    תנועה 55% (נורמל גדול או שווה_)
    סוג תנועה - פרוגרסיבית 55%
    ללא תנועה - 45%
    אגלוטינציה - שלילית
    מעלות TOTAL MOTILE COUNT - 77*10
    בדיקת מבנה לפי WHO
    תאים תקינים - 4% (ערך תקין 4%<_ )
    פתולגית ראש 83%
    פתולגית זנב 12%

רב תודות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מורפולוגיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מורפולוגיה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/06/2014

בדיקת הזרע בגבול התקין ,בכל מקרה בנסיבות הרקע והגיל הייתי ממליץ בשלב ראשון טיפול בהשריית ביוץ+הזרעות תוך רחמיות,ורק אם אלו יכשלו יש לפנות לטיפול הפריה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שאלה נוספת

ש
    09/06/2014

אני מתחילה גונל או משהו כזה במינון קטן של 150 ליום נדמה לי לכמה ימים ואז אוביטרל.
    ויחסי מין טבעיים.

הבנתי שחומציות בנרתיק מפריעה להיקלטות הזרע, מה שהזרעות עוקפות. כדאי אולי להזריק את הזרע במקום חדירה רגילה או לחדור רק רגע לפני הפליטה? בן הזוג לא רוצה טיפולים או הזרעות.
    אני מכירה שני זוגות לסבית והומו שהרו מהזרקה ראשונה שביצעו כך בבית.
    הגיוני שזו שיטה לא פחות טובה מהחדירה הרגילה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה בחום

בטי
    09/06/2014

ממליצה לכם בחום מניסיון זהה לעבור שתי הזרעות עם הורמונים ולעבור מיד להפריות. כמובן שאם יאשרו לכם אז מיד הפריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבטי

ש
    09/06/2014

היי
    אנחנו בנסיון שני סך הכל ביחסים טבעיים ורק החודש מתחילה הורמונים. הרופא נתן לי מינון ממש קטן של גונל כי אני מבייצת בתכלס. זה מה שאת קיבלת תחת הזרעות (גונל ליומיים שלוש הלקראת הביוץ ואביטרל אחכ).

אצלכם זה תפס בהפריות רק?

אני מבולבלת. מצד אחד אומרים ש4% זה תקין מצד שני אני קוראת שמש לא. למה להאמין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב

בטי
    10/06/2014

היי שוב, לנו היו ממצאים ממש דומים ואצלי הכל היה תקין פרט לזה שהייתי כבר בת 36 וחצי, הגיל של האישה הוא גורם מעכב ובנוסף תוצאות הזרע הן גבוליות משמע מבחינתי לא מספיק תקין. ניסינו טבעי, ניסינו מלא הזרעות.. ועברנו להפריה, הראשונה הצליחה ברוך השם רק בגיל 37 וחצי. מבחינתי לו הייתי יודעת הייתי עושה שתי הזרעות עם הורמונים ועוברת להפריה, את כבר בת 38 ואם זה יתעכב עם הזרעות עד 39 גם הפוריות שלך יורדת במהירות. זה גיל גבולי וכל חודש חשוב לכן הייתי ממליצה לך מניסיוני האישי לא לבזזב חודשים מיותרים שכן כל חודש הוא חשוב מאוד. מאמינה שבהפריה ראשונה גג עד שלישית תיקלטי.. לפחות הסיכוי יהיה יותר גבוה. זו ממש דעה אישית שלי כך שאני מניחה שיהיו שיחלקו עליי אבל בזמנו הייתי שמחה שמישהי תרשום לי את זה ותחסוך לי חודשים על גבי חודשים של ניסיון מיותר.. 4% תאים תקינים מורפולוגית אומר שבפועל 96% אינם תקינים בצורתם משמע מתקשים להפרות או לא תקינים להפריה, גורמים להריונות כימיים וכו'. לפי מה שהחליטו מלמעלה בגדול זה נחשב מעל 4% תקין אך בפועל כמעט כל אלה עם 4% מגיעים להזרעות/הפריות. בהפריה המעבדה יכולה לומר לך מה טיב העוברים ויוחזרו הכי טובים לרחם.. סיכוי עולה = סיכוי הריון גדול יותר.. בהצלחה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    11/06/2014

כאמור המלצתי הינה לבצע בשלב טיפול להשריית הביוץ +השבחות זרע והזרעה תוך רחמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו