הזרעה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הזרעה
    דנית
    12/04/2008

שלום
    אני מטופלת בבנק הזרע, המחזור האחרון שלי היה בשבת לפני שבוע, בדרך כלל לפי מעקב ביוץ הביוץ מתרחש ביום ה-14.כך ששבוע הבא זה הולך "כנראה" לקרות בשבת ראשון שזה חג וסגור.
    שאלתי היא האם זרע שמוזרק ישירות לרחם ביום שישי יכול לחיות לפחות עד 24 שעות בתקווה שהביוץ יתרחש בשבת?בכלל עד כמה זמן הוא יכול להחזיק מעמד כשזה בהזרעה מתרומה?
    אני שומעת דעות שונות בעניין והייתי רוצה לעשות לי סדר בעניין, כי תמיד אומרים שזרע מיחסי מין שורד עד 72 שעות, אבל מה קורה כשזאת הזרעה?
    תודה ומצטערת על הסרבול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום דנית

ד''ר דוד ישי
    12/04/2008

את צודקת לגבי הזרע הטרי ( כמובן אם האיכות שלו טובה מאד ) . לגבי זרע מופשר, השרידות שלו מעט נמוכה יותר. אבל , 24 שעות הוא בודאי שורד. אני חושב שעדיף במצב זה ( שבו נעשית ההזרעה הרבה לפני הביוץ ) לא להזריק את הזרע לרחם אלא, להזריק ללא הכנה לנרתיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

דנית
    12/04/2008

למה כוונתך ללא הכנה? זהו זרע מתרומה אז אני מניחה שהוא מוכן מראש?ונמצא בהקפאה?עדיין אתה ממליץ להזריק לנרתיק?
    אם תוכל להסביר, זאת פעם ראשונה שאני שומעת על אפשרות כזאת
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנית

חסוי
    12/04/2008

מצטערת שאני "נדחפת" אך ......גם לי בעיה דומה.......
    יחד עם זאת, לפי חישוב הנתונים שהצגת:
    אם הביוץ שלך יוצא ביום ה-14, והמחזור האחרון היה ביום שבת 4/4, אזי היום ה-14 יוצא חמישי-ואז ההזרעה יכולה להיות בחמישי ובשישי.
    אז אולי יש לך בכל זאת נקודת אור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדויק

דנית
    12/04/2008

המחזור היה בשבת ה-5.4 והיום ה14 הוא יום שישי, אבל יכול גם ליפול על שבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דנית

ד''ר דוד ישי
    13/04/2008

לא ניתן להזריק זרע לרחם כאשר הוא בתוך הנוזל הטבעי שלו. כדי להחדיר זרע ( טרי או קפוא )לרחם צריך פעולה של הפרדה מהנוזל הטבעי והכנסה לנוזל מיוחד.
    במשך שנים רבות הזרקנו את הזרע הקפוא ( שמוקפא עם הנוזל הטבעי שלו ) לנרתיק ולא לרחם עם הצלחות מצויינות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו