מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רירית דקהאיילת23/06/2014
שלום רב,
בת 38, FSH גבוה (28), אנדומטריוזיס וכריתת חצוצרה.
3 טיפולי IVF :
1. הראשון - ללא התערבות של הורמונים כלל - הרירית הגיעה - מקסימום 6.6. הטיפול הופסק בשל ביוץ מוקדם.
2. השני - התערבות מהיום השביעי - מונופור 225 + צטרוטייד - רירית מקסימום היתה 6 (וקצת לפני השאיבה אפילו היתה 5).
3. השלישי - מהיום השני דקא 0.1 והחל מהיום השלישי - דקא 0.1 + מונופור 450 למשך כמעט 16 (!!) ימים - הרירית מקסימום הגיעה ל - 6.8 (ויומיים לפני השאיבה היתה 6).
עכשיו אני לקראת תרומת ביצית, ומודעת לכך שהטיפול מאוד יקר, השאלה - האם יש טעם לעשות תרומת ביצית ? האם יש לי אופציה להריון במצב זה של רירית ?
אני שומעת על כל מיני טיפולים (ערוגות, חריץ, אספירין וכו' ) - אבל שום דבר מזה הרופא שלי לא הציע.
מה אתם ממליצים ?
אציין כי לא היתה לי שום התערבות (גרידות וכו'), מעבר ללפרסקופיה ...
אודה להתייסותכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
איילת24/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מקפיצה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014יש לבצע נסיון טיפול עם טיפול הורמונלי תחליפי שבשימוש בעת ביצוע תרומת ביציות,אם מושגים היעדים של עובי רירית מתאימה (לפחות של 6.5 מ"מ)לא יהיה צורך בשימוש באמצעים שהזכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית דקה
איילת24/06/2014פרופסור שלום,
תודה על התייחסותך.
לקראת תרומת הביצית, הרופא המליץ על פרוטוקול הבנוי, בין היתר, מפרוגינובה, אסטרופם אסטרוגן ואטרוגסטון.
אציין כי בטיפולי IVF הרגילים (בניסיון עם הביציות שלי), קבלתי זריקות (מונופור, דקפפטיל, צטרוטייד), אבל הרירית הגיעה ל- 6 ממ ביום שאיבה.
האם אין בכך אינדיקציה שהכדורים שהרופא המליץ לא יעזרו לעיבוי רירית וכדאי לעשות אולי פיפל, ערוגות, אספירין או ויאגרה לפני תרומת הביצית ?
אודה להתייחסותך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רירית דקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/06/2014מאחר והטיפול ההורמונלי התחליפי יכול להינתן במינון ואורך זמן רב יותר המאפשר חשיפה אופטימלית להורמונים,לא אחת מושגים תוצאות משופרות בטיפול זה,על פני הטיפול הרגיל להשריית ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית דקה שאלה אחרונה
איילת24/06/2014פרופסור שלום,
תודה רבה על התייחסותך..
בהתאם להתייחסותך אני מבינה כי ההבדל הוא משך הזמן הרב שניתן לטפל בכדורים לעומת הזריקות.
אם זה אכן נכון, אז חשוב לציין כי בפרוטוקול השלישי שלי ב IVF הרגיל הייתי במשך תקופה ארוכה עם זריקות..
(מהיום השני - דקפפטיל 0.1 והחל מהיום השלישי - דקפפטיל 0.1 + מונופור 450 למשך כמעט 15 (!!) ימים ואז הרירית היתה 6.8 (ויומיים לפני השאיבה היתה 6).
לכן, האם זה יעזור כל כדורים ? או שעדיף לקפוץ לכל הטיפולים האחרים (ערוגות וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
איילת25/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רירית דקה שאלה אחרונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2014מדובר לא רק על משך הטיפול אלא גם במינון גבוה של הורמונים המעלים את רמות האסטרוגן בדם לרמה גבוה המשפיעה אף היא על רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדל שלום..
איילת25/06/2014אדל שלום,
תודה על התייחסותך.
היתה סיבה לכך שהרירית שלך היתה דקה (גרידות קודמות, התערבות כירורגית וכו').
איזה טיפול הרופא נתן לך לצורך עיבוי רירית ?
אשמח להתייחסותך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אדל שלום.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/06/2014הצעתי היא לקחת את הנתונים שנמסרו בהקשר לטיפול בדיקור סיני לשיפור רירית הרחם בערבון מוגבל כל עוד שלא מדובר בהוכחה מדעית המקובלת ברפואה שאחד האמצעים לשיפור רירית הרחם-אירוע נקודתי אינו מהווה הוכחה ליעילות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)