מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה-שאלה לבנות ולפרופ'אסתר29/06/2014
היי, אני אמורה לעבור הפרייה ראשונה ואני מתה מפחד מההרדמה והשאיבה. אשמח לשמוע בנות שחוו את זה, מה הרגישו ועוד...
2. מבחינת העלויות- במידה ועושה פרטי-קופ"ח משתתפת?
3. האם יש מצב שהביציות והזרע לא הופרו ואז אין עוברים להחזרה????
אשמח לשמוע כל פיסת מידע בנושא...
תודה וחודש טוב עם בשורות טובות לכל בנות ישראל...אמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה-שאלה לבנות ולפרופ' - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2014בפרטי הקופה נותנת מימון.
אל תהיה פסימית, יהיו הפריות...
התהליך לא מסובך היום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר- מבירור שערכתי
אסתר29/06/2014בקופח לאומית לאומית( אני ובעלי מבוטחי לאומית), הם לא משתתפים בהפרייה באופן פרטי. מכיר דבר כזה??? הם לא עובדים עם אסותא-יכול להיות?? אשמח לקצת מידע בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ אשכנזי- אשמח להתייחסותך
דנה29/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ אשכנזי- אשמח להתייחסותך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/06/2014בקופה משתתפת בעלות התרופות והטיפול באסותא,הקופה אינה מכסה את עלות הרופא הפרטי םרט לשלושה יעוצים בשנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ אשכנזי- אשמח להתייחסותך - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/06/2014באשר להעדר הפריה ,זהו מצב נדיר במיוחד אם מבצעים גם הזרקה ישירה של הזרע לביצית.מצב כזה נובע בד״כ מאיכות ביציות פגומה מבחינה גנטית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה- האם הזרקת הזרע
דנה29/06/2014יכולה לגרום לפגם בעובר? והאם מחקרית, הריון מהםרייה מסוכן יותר לעובר והסיכויים בו לעובר לא תקין גבוהים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ בידר- מבירור שערכתי - תגובה
פרופ` דוד בידר30/06/2014זה תלוי בביטוח.
אם יש לך משלים אז אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאסתר
מיה30/06/2014היי אסתר.
ההרדמה זה דווקא הדבר הכי נחמד (יחסית) בעיניי. את לא סובלת, לא לחוצה, נרדמת ומתעוררת כבר אחרי. יש קצת כאבים אחרי, אבל ממש לא קריטי (לי בכל אופן).
אז לא לפחד.
בהצלחה! :) ואמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאסתר קצת מידע
טל30/06/2014שלום אסתר.
אני עברתי הפריה וכעת ב"ה בהריון מתקדם.
1. מבחינת התהליך הסבל/כאב אז הזרקתי לעצמי הורמונים לבד במשך מספר ימים (מונופור, צטרוטייד, אוביטרל), זריקות קלות מאוד ולא כואבות. במקביל מבצעים בדיקות דם למעקב ההורמונים. לקראת הביוץ בוצעה השאיבה. בתהליך ההרדמה שהוא לא כמו שאת רואה בסרטים, זו סך הכל זריקה ביד של הרדמה אפילו לא הרגשתי אותה, תוך כדי שאני שואלת את הרופא שאלה כבר נרדמתי בלי להרגיש .. שום כלום לא מפחיד בכלל, וגם מאוד חששתי מזה. כעבור 3-4 ימים יש החזרת עוברים, לא מרגישים כלום, שום כאב.
2. מבחינת העלויות, בכדי הגעתי לרופא פוריות בקופת חולים לאומית (יש בכל קופה רופא פוריות לוודא אם עובד עם אסותא) הוא מבצע הכללל את כל התהליך בעצמו, מתן הורמונים, שאיבה, החזרה וכו'. את ההורמונים נותן מרשמים ותכנית בקופת חולים לאומית ואת השאיבה וההחזרה מבצע באסותא. העלות היתה לתרופות עם מרשמים מסובסד כ 1000 עד 1400 שקל ולרופא עצמו שילמתי על טופסי ה 17 כ 1000 שקלים ישירות לקופת חולים. תהליך שעלה בסביבות 2400 שקל למחזור.
3. אצלי היו 7 ביציות שנשאבו. בהפריה ביצעו חלק עם ICSI שזה הזרקת הזרע לביצית (בדרך כלל עושים את זה ל 50% מהביציות) והשאר נותנים לזרע לנסות להפרות לבד את הביצית. אצלי לבד לא הופרה כלום ורק בזכות ה ICSI נוצרה הפריה ועוברים. 3 עוברים סך הכל 1 בדרגה 1 מצויינת חלוקת תאים יפה, עובר 2 בדרגה 2 חלוקת תאים טובה, עובר 3 דרגה 3 חלוקה סבירה, לא היה מתאים להפריה. הוחזרו 2 עוברים דרגה 1 ודרגה 2 , נקלטו תאומים ורק אחד שרד.
לסיכום: יש תקווה תמיד להפריות, להיות אופטימית ולזרום עם התהליך, לא לחשוב יותר מידיי פשוט לעשות ולראות את המטרה.. לי הגישה הזו ממש עזרה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל היקרה- עזרת לי המון.. אפשר את
אסתר30/06/2014המייל שלך למס' שאלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)