התחבטות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התחבטות
    מור
    30/06/2014

שלום,
    אני חדשה פה..רציתי להתייעץ בנושא בו אני מתחבטת מזה מס' חודשים.
    אני בת 39.5 פלוס ילד בן שלוש, לא נמצאת כיום בזוגיות, אני נאה ולא פעם מוצאת עצמי מסיימת מערכות יחסים.
    כעת עם תקתוק השעון הביולוגי עולה השאלה מה לעשות? אני יודעת דבר אחד שאני רוצה ילד נוסף, אבל מה עושים?
    להבנתי ותוך התייעצות שקיימתי עומדות בפניי 2 חלופות:
    א. הקפאת ביציות- ביצעתי בדיקה הורמונאלית שיצאה תקינה
    ב. פנייה לבנק הזרע
    אני מרגישה קושי ולא ממש פתוחה למסלול של בנק הזרע, רק מלחשוב שלבני לא יהיה אב יורדות לי דמעות
    לגבי הקפאת ביציות- האם מקובל בגילי המתקדם? מה העלויות פחות או יותר?
    ידוע לי כי ההחלטה כולה שלי..אבל אפשר לקבל דעות? אני מרגישה חוסר מנוח באופן תמידי, לחץ רב וקושי שמעיב עליי , מה הייתם יכולים לייעץ לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחבטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד שהרופאים יענו לך

גל
    30/06/2014

שלום,
    אני חדשה פה..רציתי להתייעץ בנושא בו אני מתחבטת מזה מס' חודשים.
    אני בת 39.5 פלוס ילד בן שלוש, לא נמצאת כיום בזוגיות, אני נאה ולא פעם מוצאת עצמי מסיימת מערכות יחסים.
    כעת עם תקתוק השעון הביולוגי עולה השאלה מה לעשות? אני יודעת דבר אחד שאני רוצה ילד נוסף, אבל מה עושים?
    להבנתי ותוך התייעצות שקיימתי עומדות בפניי 2 חלופות:
    א. הקפאת ביציות- ביצעתי בדיקה הורמונאלית שיצאה תקינה
    ב. פנייה לבנק הזרע
    אני מרגישה קושי ולא ממש פתוחה למסלול של בנק הזרע, רק מלחשוב שלבני לא יהיה אב יורדות לי דמעות
    לגבי הקפאת ביציות- האם מקובל בגילי המתקדם? מה העלויות פחות או יותר?
    ידוע לי כי ההחלטה כולה שלי..אבל אפשר לקבל דעות? אני מרגישה חוסר מנוח באופן תמידי, לחץ רב וקושי שמעיב עליי , מה הייתם יכולים לייעץ לי?
    מניסיון אישי שלי דומה ובגילך אוכל לומר שהשעון הביולוגי החל כבר לתקתק מזמן, גבול 40 זה כבר אומר שכדאי ממש להזדרש לטעמי האישי. הקפאת ביציות לא עושים בגיל כזה גם כי הן כבר לא ממש איכותיות ופשוט לא עושים. תקראי על זה קצת ותראי שגם כאלה צעירות יותר שמקפיאות מעדיפות הקפאת עוברים שזה סיכוי טוב יותר בגיל צעיר. יש כאן גם את ההיבט הנפשי והפסיכולוגי שהוא חשוב ביותר בענין בנק הזרע, כדאי שאם את הולכת על זה תהיי שלמה עם החלטתך כיוון שלמצוא אלטרנטיבה אחרת עשויה לקחת חודשים שהם יקרים מאוד בגיל הזה, כל חודש יקר מקודמו. במידה ותחליטי שאינך בנויה לבנק הזרע או מסתפקת בילד אחד שישנו אז תהיי שלמה אחרת תצטכי לפלל לכך שיגיע בחור או תכירי בחור באתר גו בייבי על מנת להרות וגם זוהי דרך ארוכה.. יותר מכולן. הרופאים יכולים לתת לך עצה רפואית ועדיפה אך לא ממש היבט פסיכולוגי על התלבטותך בין ילד עם אב או ללא אב. ברור שעדיף עם אב אך פה אין וודאות. בבנק הזרע יש אפשרות לקחת תורם מחו"ל שבגיל 18 הילד יכול לדעת פרטים על התורם אך כל מנה יקרה מאוד.. שיקולים רבים, מחשבות רבות. זה תהליך בפני עצמו. מה שלא תבחרי בהצלחה ומקווה שתרמתי מעט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לכותבת

מור
    30/06/2014

היי לך..קראתי תגובתך בשקיקה שמשהו יאיר את דרכי כי אני באמת אובדת עצות..הייתי אצל מומחה בעל שם בארץ שהמליץ תחילה על הקפאה..כן כן גם בגילי לכי תביני (כמובן שעיין בתוצאות הבדיקות ההורמונאליות שביצעתי)...מה עשית את?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה

רומי
    30/06/2014

כמו שרשמו לך, ביציות בגיל 40 לרוב אינן איכותיות מספיק כדי לעבור הקפאה.
    בארץ, אין מספיק ניסיון בהחזרות ובהריונות של נשים שהקפיאו ביציות אלא רק עוברים מופרים.
    כדי להגיע להריון תקין שיסתיים בידיים מלאות, מספר הביציות שתצטרכי להגיע אליהן הוא גבוהה וכלל לא מבטיח לך שאכן יהיה הריון בסופו.
    ישנה איזשהי אשליה/תעודת ביטוח שהקפאת ביציות משמרת את הפוריות, אבל יכול להיות מצב שבעוד כמה שנים, תרצי להשתמש בביציות אלו ולבסוף זה יסתיים במפח נפש מכיוון שלא ישארו ביציות ולא יושג הריון.

גם במצב "רגיל" של בחורה בגילך ואפילו צעירות יותר, עד שלא עושים הפריה בIVF אי אפשר לדעת את איכות הביציות ואיכות העוברים וכמובן שגם עם עוברים "מושלמים" לא תמיד נקלט הריון.
    יש כמה אפשרויות:
    1. להקפיא עוברים עם תורם זרע שבמידת הצורך תוכלי להשתמש בהם (יש הרבה יותר הצלחות עם עוברים מוקפאים מאשר עם ביציות מוקפאות)
    2. להתחיל כבר עכשיו בתהליך של IVF עם תורם זרע
    3. תהליך של "הורות משותפת" וכך יהיה קיים לילד/ה אבא שיכיר.

יכולה לספר לך מניסיון אישי שלי, אני התחלתי את התהליך קצת לפני גיל 37 עם תורם זרע וכעת נמצאת בתחילת שליש שני (לאחר שנה מתחילת התהליך).
    ההחלטה לעשות את הצעד היא לא פשוטה, אבל בסופו של דבר, זה שווה את הכל!
    מציעה לך להיכנס לפורומים / קומונות של יחידניות ולקרוא קצת (גם אלו שכעת בתהליך וגם אלו שכבר חובקות ילד או שניים) - האושר קיים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחבטות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    30/06/2014

תעשי גם הקפאת ביציות וגם עוברים בזרע של תורם.
    הסיכויים להרות מביציות קפואות שלך נמוכים לעומת עוברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת הבהרה

מור
    30/06/2014

רגע..שאתם מדברים על הקפאת עוברים אתם מתכוונים לביצית המופרית עם זרע..ומהיכן אקבל את הזרע?מבנק הזרע? אז למלא אלך כבר לבנק הזרע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת הבהרה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    30/06/2014

זרע מבנק הזרע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו