מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- questionsoooo23/07/2014
שלום לרופאים.
אני בת 36. נמצאת ברילוקיישן במזרח ולכן עוברת טיפולי פוריות בחול. לא קל..
יש לי ילד בן ארבע מהפרייה וילד בן שלוש מהריון טבעי. לפני הילדים הריון תאומים מהפריה והפלה בשבוע עשר עקב עוברים שלא התפתחו. לאחר הגרידה נשארתי עם רירית רחם דקה באופן קבוע. כארבעה ממ.
מנסים כבר שנה וחצי להכנס להריון. ניסינו שלושה סיבובים של לטרוזול אך התגובה לא היתה טובה. בדיקת זרע של בעלי גבולית. מורפולוגיה 3-4% עשינו החודש הפריה. הרופא נתן לי כמות גדולה מאוד של הורמונים. גונל 450 ובהמשך מנופור. נשאבו 18 ביציות. 13 היו בשלות. הופרו תשע. שרדו ליום 3 שבעה והוחזרו שניים מעולים ואחד פחות טוב. הוקפאו ארבעה. היום קיבלתי תשובה שלילית לבטא. במחזור הטיפולים הצלחתי להגיע לרירית בעובי 9 ממ.
שאלותיי הן: האם אפשר כבר במחזור הבא להחזיר עוברים מוקפאים. האם עדיף על מחזור טבעי או עם פרוגינובה?
עקב העלויות הגבוהות מאוד של הטיפול ומכיוון שכן היה לנו הריון אחד ספונטני חשבנו בין הטיפולים לעשות הזרעות ולקוות לטוב... יש טעם? האם כדאי הזרעה על בסיס מחזור טבעי ורק עם תזמון של פרגניל. יש לי מחזור מאוד סדיר ושני ההריונות שלי נקלטו עם רירית דקה מאוד (אחד שש ממ והשני ארבע וחצי ממ). או שכדאי להוסיף גירוי שחלתי קל שיעזור עם הרירית וגם יתן לנו אפשרות ליותר מביצית אחת (אבל לא 18) אני מגיבה בסדר לפרוגינובה כך שאם ניתן גירוי אפשר יהיה להוסיף גם את זה.
אם כן מה הפרוטוקול שכדאי לנסות? דובר על גונל 75. האם מנופור גם טוב? הרופא פה נותן לפי ה״רגש״ ולכן אני שואלת.
תודה ואשמח לתשובה לכל השאלות.
מקווה שיעבור על כולם המשך שבוע שקט ובריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
questions - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/07/2014בשלב זה נראה שהטיפול בך מצויין והשיג את מטרותיו למרות שטרם הרית,הדרך העדיפה להחזיר את העוברים המוקפאים היא לעשות שימוש בטיפול הורמונלי תחליפי כמקובל.
באשר לטיפולים בין מחזורי הטיפול -בתנאים שאת מתארת עדיף בהחלט לתת טיפול להשריית ביוץ עם גונל במינון שנדרש על מנת ללמקסם את סיכוייך ולשפר את מצב רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תודה23/07/2014תודה על התשובות הענייניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
oooo24/07/2014שאלה נוספת- אם נעשה הזרעה עם גירוי מינימלי האם רק גונל מתאים או שניתן להשתמש גם במנופור או מנוגון? אני שואלת עקב זמינות של התרופות השונות כאן. והאם יש להוסיף על זה גם צטרוטייד כדי שלא יתרחש ביוץ עצמוני... ואז זריקה להשארת ביוץ? פרגניל? המחזור שלי סדיר אבל לא רוצה שיתפספס... ובמשך כמה ימים מזריקים גונל- עד הביוץ?
thank you* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר24/07/2014להזרעות השימוש בגונל בהחלט מתאים ואין צורך בצטרוטייד בניגוד לתהליך של הפריה חוץ גופית. פרגניל או אוביטרל יכולים לשמש להשראת ביוץ. משך הזריקות משתנה - בד"כ 7-8 ימים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
Mega25/07/2014שלום.
הייתי אצל הרופא היום לבירור כיצד נעשה החזרה של מוקפאים. הוא הציע לא לעשות זאת על מחזור טבעי בגלל בעיית הרירית הדקה.
אני יודעת שבמקרה כזה מקובל לתת אסטרופם או פרוגינובה לרירית ואחכ פרוגסטרון לתמיכה. הוא הציע לתת פרוגינובה אך עם גירוי קליל באמצעות גונל או מנופור כדי לעבוד עוד יותר על הרירית ולהבטיח קיום של ביוץ ואז לא יהיה צורך בתמיכה ככ מאסיבית.
לא מכירה פרוטוקול כזה אך אשמח לחוות דעתכם בעניין
תודה וסופשבוע שקט לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר רונית מכטינגר25/07/2014אני בהחלט מכירה כזה פרוטוקול ומסכימה שיכול להתאים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרום אשכנזי
Me26/07/2014תודה רונית! פרופ אשכנזי אשמח לשמוע גם את דעתך בנושא
וגם שאלה תיאורטית.. אם ניתן גירוי קל ובסיכוי הכי קלוש איכשהו יקלט הריון ספונטני וגם יוחזרו מוקפאים?? יש איזה המלצה לגבי כן או לא לקיים יחסים באותו חודש??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרום אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/07/2014טיפול הורמונלי מינימלי להשריית ביוץ על מנת להחזיר עוברים מוקפאים מקובל בהחלט ומשיג לעיתים רירית איכותית המופקת בהשפעת ההורמונים האנדוגנים המופרשים מהזקיקים המתפתחים בשחלה ובמובן זה הזיקה שלהם לרירית הרחם טובה יותר,בד"כ לא נדרשת תוספת הומונים חיצונית במצבים אלו במיוחד שניתן פרוטוקול מינימלי המאפשר זמן רב יותר לרירית הרחם להגיב ולהתעבה,אין כל מניעה בקיום יחסים לאחר תיזמון הביוץ באמצעות האוביטרל,ואז באים לביטוי כל האפשרויות לכניסה להריון (יחסים+החזרת מוקפאים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה אחרונה
Me26/07/2014וואו תודה על התשובה המפורטת. נראה לי שנלך על זה.
מה הכוונה שאין צורך בתוספת חיצונית של הורמונים? הכוונה לפרוגינובה או לתמיכה של אחרי?
ועוד שאלה- יש צורך להוסיף צטרוטייד כשיש זקיק של 14?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלה אחרונה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/07/2014אין צורך בכלום פרט לטיפול בהשריית הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)