בדיקת רזרבה שחלתית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקת רזרבה שחלתית
    אנונימית 1122
    28/07/2014

שלום, אני בת 30, רציתי לדעת האם יש בדיקת דם שניתן לעשות כדי לדעת מהי הרזרבה השחלתית שלי?
    כיוון שאני רק עם שחלה אחת וסובלת מאנדומטריוזיס ואנדומטריומה בשחלה חשוב לי לדעת מה מצבי...
    האם הרזרבה נבדקת בזמן טיפולי פוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת רזרבה שחלתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת רזרבה שחלתית - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    28/07/2014

יש מספר בדיקות להערכת הרזרבה בשחלתית ובהן FSH, AMH וספירת הזקיקים האנטראלים ביום ה-3 של הוסת (בעזרת אולטראסאונד). האם עברת ניתוח כלשהו בשחלות בעבר? נהוג לבדוק את הפרמטרים לרזרבה השחלתית לפני התחלת טיפולי פוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, עברתי ניתוח

אנונימית 1122
    28/07/2014

עברתי ניתוח אנדומטריוזיס, הייתה אנדומטריומה ישנה מאוד בשחלה שהרסה את השחלה ולכן היא לא מתפקדת היום. השחלה השניה עד היום הניבה תוצאות טובות אך בטיפול האחרון התוצאות לא היו טובות בכלל היו זקיקים ללא ביציות. כל בדיקות הדם היו תקינות לאורך הטיפול ולא ברורה הסיבה למקרה. ועכשיו עלה בדעתי שאולי אין לי מספיק רזרבה שחלתית ואני מאוד חוששת מהטיפול הבא. למרות שהרופא שלי שאני מאוד סומכת עליו לא רואה בעיה ורוצה להמשיך לטיפול הבא לאחר מנוחה של חודש עם גלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, עברתי ניתוח - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/07/2014

מתקבל הרושם שהרופא שלך צודק,בכל מקרה קיבלת אינדיקציות מד"ר מכטינגר לגבי בדיקות הנעשות לצורך הערכת הרזרבה השחלתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו