פרוטקול ארוך

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרוטקול ארוך
    אני
    02/08/2014

עד עכשיו נסינו 5 פעמים פרוטוקול קצר, ורק באחד נקלט הריון שנפל בשבוע 6 .
    לא מוסברים אבל הבציות לא משהו והעוברים נעים בין בינוני לטוב .
    בת 29 ה fsh לפני שנה היה 7 היום הוא 10 .אני מגיבה טוב לטיפולים אבל אחוז ההפריות קצת נמוך למשל בסבב שנקלטתי 3 הפריות icsi מ 9 בציות ,הן היו באיכות ירודה .
    האם פרוטקול ארוך מתאים לי ,האם יש יותר הריונות /לידות בעקבותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוטקול ארוך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוטקול ארוך - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    02/08/2014

סוג הפרוטוקול בהחלט יכול להשפיע על איכות הביציות, איכות העוברים, שיעור ההריונות ולידות החי. גם פרוטוקול אנטגונטיסט (בשילוב של צטרוטייד או אורגילוטרן) שהוא קצר יותר וגם פרוטוקול אגוניסט ארוך (דקפפטיל או סינרל החל מהיום ה-21 לוסת) הם פרוטוקולים מומלצים בנשים צעירות, בעלות תגובה שחלתית טובה.
    עבודות רבות בספרות משוות את שני הפרוטוקולים. חלקן מצאו ששיעור ההריונות והלידות בפרוטוקול אגוניסט גבוה יותר ואחרות טוענות כי התוצאות בשני הפרוטוקולים דומות.
    היתרוות הגדולים בשימוש בפרוטוקול האנטגוניסט הוא היכולת למנוע גירוי יתר שחלתי בנשים בסיכון לכך והיותו קצר יותר מבחינת משך הטיפול ולכן נוח יותר לאשה. לפי הנתונים שהצגת, נראה כי בהחלט שווה לנסות גם פרוטוקול ארוך, כמובן בהתייעצות עם הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו