מנופאוזה מוקדמת אצל אמא

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מנופאוזה מוקדמת אצל אמא
    אני
    04/08/2014

שלום לכם…
    אחד הפרופסורים בצפון העלה את הטענה שיש קשר בין איכות הבציות שלי לבין מנופאוזה מוקדמת אצל אמי בגיל 37..האומנם זה יכול להיות תורשתי ואני בסכנה ..
    בת 29 לא מוסברים כבר 5שאיבות ואכן הבציות והעוברים לא הכי מצטיינים .
    לפני שנה tsh 7 היום הוא 11 .
    הוא שלח אותי לבדיקת amh .והורה על נטילת CO Q10 וtricardia מה תפקיד האחרונה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנופאוזה מוקדמת אצל אמא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סליחה התכוונתי ל fsh

אני
    04/08/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנופאוזה מוקדמת אצל אמא - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    04/08/2014

נונו שלום רב,
    גיל 37 הוא אכן גיל צעיר למנופאוזה מוקדמת ורצוי לברר את הגורם לכך היות ובחלק מהמקרים מדובר בבעיות גנטיות שעלולה לעבור בין הדורות כגון תסמונת X שביר או קריוטיפ שאינו תקין. במידה ומאובחנת בעיה כזו, כגון נשאות ל-X שביר, ניתן כיום לבצע גם אבחון טרום השרשתי על מנת למנוע הריון ולידה של עוברים/ילודים בעלי אותה בעייה גנטית.
    טריקרדיה הוא קומפלקס המכיל ויטמין B12, B6 וחומצה פולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממטרת האבחון

אני
    04/08/2014

האם רק כדי לא להעביר את הבעיה אם קיימת ,או זה עוזר בהשגת הריון .כלומר האם עצם קיום הבעיה מהווה מכשול להתפתחות העובר והריון תקין ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממטרת האבחון - תגובה

ד''ר רונית מכטינגר
    04/08/2014

המטרה בעיקר לנסות ולאבחן ככל האפשר אין הבעייה. אבחון של הנ"ל קרוב לודאי לא ישנה את אופן הטיפול בך . עם זאת, אם כן מוצאים משהו, אפשר למנוע לדורות הבאים.
    בכל מקרה כדאי לחשוב על בדיקת קריוטיפ אם לא עשיתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנופאוזה מוקדמת אצל אמא - תגובה

פרופ` דוד בידר
    04/08/2014

לא יודע אם זה גנטי אצלך, זה לא כל כך ברור בטח לא בגיל 29
    ה q-10 הוא אנזים הפועל נגד חמצון יתר בגוף, כאילו נגד תופעת כמו ״ חלודה״״.
    זה לא בטוח יעיל ורוב הרופאים לא נוהגים לתת אך הרופא שלך נתן במחשבה שזה יעזור לטיס הביציות, מה שאני חושב שלא יהיה.
    צריך להמשיך בהפריה ולנסות פרוטוקול מתאים שיתן עוברים טובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

אני
    04/08/2014

זו דעתו של רופא לחוות דעת אחרת .
    העמדה של הרופא שלי כמו העמדה שלך ,שיש להמשיך בטיפולים
    והוא מתכוון לנסות הפעם פרוטקול ארוך ..
    יש לציין שבשני סבבים נקלטתי אבל באחד נפל בשבוע 6 ובסבב האחרון היהי כימי .האם אתה ממליץ לי על ברורים מעמיקים יותר ?
    צילום רחם תקין
    זרע תקין
    קרישיות יתר תקין
    תת פעילות של התריס אבל מאוזנת .
    נעשה החודש הסטרוסקופיה על אף דעתו של הרופא שלי שזה מיותר והרחם שלי כמו הספר ואף יותר טוב.
    מגיבה טוב מאוד לטיפולים ולפי המינונים בדיוק ,אחוז הפריות נמוך לדעתי
    4/6
    11/12
    3/9 -הריון נפל בשבוע 6
    8/15
    4/7 -כימי ,בטא 17 ביום ה 12 ואחרי יומיים 10
    בכל הסבבים פרוטקול קצר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/08/2014

בהיסטרוסקופיה מיותרת.
    תמשיכי בטולים, סך הכל זה בסדר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת כמו בידר שזה לא גנטי , אנ

היי
    07/08/2014

אנדומטריוזיס יותר הגיוני, בכל אופן פרוטוקול נכון יכול להניב עוברים יפים, בסך הכל גם אם המשק של הביציות דל עדיין הביציות צעירות, הגיל הוא הפקטור הכי חשוב.. כך שהסיכויים סבבה תעשי מה שבידר אמר ותנסו פרוטוקול שטנה או אפילו החלפת מעבדה ורופא עוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי מה התכוונת לאנדו

אני
    07/08/2014

יש בציות ויש עוברים ותמיד התפוקה לפי המינון… אבללללל החשש מכרסם
    את הסבב האחרון נגמר בבטא 10 והתמיכות הפסקנו ופתאום אחרי 3ימים בטא 60… .הכל מתפקשש .

פרופ' בידר והרופא שלי באותו ראש בדיוק… .משמעו
    לא צריך לבדוק הרבה אלה צריך להמשיך בנסיונות להשגת הריון כלומר להמשיך בטיפולים… וזאת המטרה בסוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

היי
    07/08/2014

גם באנדומטריוזיס יש ביציות ועוברים מושלמים, את טענת שאולי יש בעיה גנטית ע״י העוברים לא מצטיינים אז הסברתי שסביר להניח שלא מדובר במשהו גנטי למזלך כי אחרת זה הופך למסובך יותר. ואמרתי לך שאת צעירה כך שאפשר להחליף פרוטוקולים להשיג עוברים טובים יותר, והוספתי שסביר להניח שתקלטי בקרוב.. המון נשים נקלטות עם עוברים שהם לא משהו ולהפך אפשר למצוא נשים שלא נקלטות עם עוברים מושלמים. סתם נכנסת ללחץ מאמי, להפך רציתי לעודד אותך שזה יקרה בקרוב ואין לך מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת שבאת להרגיע

אני
    07/08/2014

רק חשבתי שאת חושבת שיש לי אנדו ..ורציתי לדעת איך הגעת לזה אולי זה נכון ולא מאובחו ..חחחחח ,אני היסטירית או שהטיפולים הפכו אותי לכזאת .
    בהצלחה לכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חח יכול להיות שהטיפולים הפכו אותנו

היי
    07/08/2014

אין צורך לבדוק את זה כי בתאכלס את כבר מטופלת, אם עשית היסטוסקרופיה ויצא תקין ואת מגיבה סבבה להורמונים אז הכל בסדר... לפעמים שמחפשים מוצאים ועדיף להמשיך עד שתקלטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו