פוריות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פוריות
    א
    05/08/2014

היי

אני רווקה עם רזרבה שחלתית נמוכה. FSH 20 אבל בבדיקות ומעקבים - עדיין מבייצת כל חודש. תחת הורמונים מבייצת גם 4 זקיקים בשלים.

מנסה למצוא בן זוג להורות משותפת. מצאתי מישהו כרגע עם ספירת זרע לא טובה. תנועתיות פחות מ30% ומורפולוגיה 3%. בן 44 (אני בת 38).

אני במילא הולכת להפרייה חוץ גופית בגל הרזרבה ובגלל נסיונות טבעיים שלא צלחו עם בן זוגי הקודם כמה חודשים.

אני יודעת שבהפרייה משביחים את הזרע, השאלה האם עדיין בשל גילו והתוצאות האלה יש יותר סיכוי למומים או הפלות טבעיות או שברגע שמבצעים הפרייה החולשה של הזרע כבר לא משמעותית לעניין איכות העוברים? במקרה שלי אני יכולה לבחור אחרת השאלה האם זה משמעותי.

תודה,
    א

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוריות - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    05/08/2014

מדובר בשאלה רטורית ,ברור שאם איכות הזרע טובה יותר הסיכוי לעובר איכותי יותר והריון הינו גבוה יותר ,יחד עם זאת נתוני הזרע הגבוליים מאפשרים טיפול וכניסה להריון גם בתנאים אלו כאשר מבצעים הפריה חוץ גופית ובמיוחד -ICSI ,לכן את הבחירה עלייך לעשות לפי הבנתך ומערכת היחסים שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרע

א
    06/08/2014

פרופסור תודה רבה.

השאלה כמה זה קריטי כשמדובר בהפרייה.
    הרי בהפרייה בוררים את הזרעים ומשביחים וכו'.

אין לי בעיה לבחור בפרטנר אחר, אין בינינו קשר עמוק כלל. ויש לי עוד אופציה שהיא פחות טובה ממנו ברמת הבשלות אבל כן בנתוני הזרע .

אני אשאל שאלה יותר ממוקדת - גבר עם מורפולוגיה של 5% ותנועתיות של 55% בגיל 30 יכול לייצר עוברים טובים יותר, כלומר לא רק היקלטות אלא התעברות - עם אותן הביציות מספירת זרע של 3% ותנועתיות של 30% של גבר בן 44?

ובכמה הסיכויים גבוהים יותר (נאמר משמעותית או לא משמעותית)?

הכי חשוב לי להתעבר וללדת תינוק חי ובריא, כל השאר משנה אבל פחות. אם השוני משמעותי - אודה לתשובתך המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרע - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/08/2014

מלבד האמירות הכלליות שאיכות זרע טובה יותר ולהיות יותר צעיר זה טוב יותר-לא ניתן לבטא בדיוק מתמטי את ההבדל הצפוי בטיפול הפריה בין שני הגברים -להערכתי ההבדל צפוי להיות זניח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

טל
    07/08/2014

לדעתי גיל הגבר מאוד משפיע על הפלות ומומים, גם מקרובים שמכירה, מגיל 43 ומעלה וגם נבדק מחקרית שגיל הגבר משפיע לכן ממליצה לך ללכת על זרע מבחור צעיר יותר. עם אלה האופציות היחידות שלך של גבר עם 5% מורפולוגיה קחי בחשבון שבמדד כזה יש סיכוי שהזרעות לא יצלחו אלא רק הפריות. אלא אם כן את יכולה למצוא פרטנר אחר עם מורפולוגיה של יותר מ 8% תקינה ושאר הפרמטרים מה שיגדיל סיכויים וימנע בזבוז זמן.. רק במידה כמובן שיש לך אופציות כי כתבת שהקשר לא עמוק.. אצלי עם 5% מורפולוגיה ושאר מדדים תקינים לקח זמן והרבה הזרעות, רק בהפריה הצליח וגם אז במיקרומניפולציה, אצלי לא נמצאה בעיה. לידע כללי, לפני שהוחלט ש5% ומעלה זה תקין רק דעי שזה גבולי.. פעם היו מאשרים כתקין רק מעל 14%!! תקינים.. אז תביני את ההבדלים.. 5% זו עדיין התפשרות, אך כמובן שמצליח בסוף, הכל ענין של זמן. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כלכך מסכימה

אני
    07/08/2014

למשל בעלי בן 43 ואני בת 29… .הזרע תקין ולפעמים מורפולוגיה נעה בין 14 ל 6 ופעם יצאה 0 .ובכל זאת העוברים טובים… .כנראה שהבציות לא כלכך מצטיינות ..
    מורפולוגיה היא ערך מאוד בעייתי למדידה כי הרי לוקחים רק מיליליטר אחד מכל הדגימה ...הרי יכלו לבדוק חלק אחר מהדגימה עצמה ולראות זרע תקין ביותר .

אה ופעם שאלתי את פרופ' אשכנזי על הסיכון בזרע מבן 40 פלוס ,הוא ענה לי שאין סכנה ואין עלייה במומים אצל העוברים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא צודקת וקצת מטעה

היי
    07/08/2014

קודם כל היא עדיין לא התחילה בטיפולי הפריה , כל שאי אפשר לדעת כלום לגבי איכות הביציות ודבר שני ברור שעדיף לקחת זרע תקין. זה נכון שישנה אפשרות לעקוף בעיית זרע בהפריה אבל זה בהחלט נכון שבעיית זרע יכולה להשפיע על איכות העוברים במיוחד עם האישה מבוגרת יותר.. הזרע של בעלך לרוב תקין ואת צעירה ולכן מתקבלים עוברים טובים.. אבל לצערנו זה לא תורה מדעית. הרי מאלפי בעיות פריון יש נשים שנקלטות בכח מצב ויש כאלה שלא.. היא שאלה על סיכויים והסתברויות ולכן בתהליך כזה מורכב אין צורך להוסיף בעית זרע כשאפשר לבחור אחר איכותי וצעיר. ואגב יש נשים שנקלטו עם עוברים שהוגדרו לא טובים ואני אחרי 3 סבבים של עוברים יפים וצעירה ולא נקלטתי ואני מבינה שגם את לא , ככה שאין לזה חוקים. הכי חשוב שנכנס כולנו להריון בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במה אני מטעה .לא מבינה אותך

אני
    07/08/2014

רק נתנתי לה דוגמה… לזרע מגבר באותו גיל שלפעמים הוא סופר תקין ולפעמים הוא לא ..רציתי שתבין שבדיקה אחת לא אומרת כלום על תוצאות הטיפול ..
    ואת ציינת בעצמך שהזרע הצעיר יותר הוא תקין רק כי התפשרו בסוף על מורפולוגיה 4 ..
    ואה ענה לי פעם אנדרולוג שרוב הגברים מסתובבים עם מורפולגיה 4 .
    ולא אמרתי שהעוברים שלי מצטיינים והאשמתי את הבציות גם אם אני צעירה כנראה שהן לא ..והיו הריונות שלא הסתיימו ..כנראה שלרפואה אין הסברים עדיין לחוסר ההצלחה .
    בהצלחה לכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו ..שימי לב להודעה הראשונה

אני
    07/08/2014

לה ,היא כתבה במפורשות שהיא ממילא תלך על הפריות .אז בעיית הזרע שאגב היא לא חמורה אצל שניהם ..לא תהיה כלכך בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מאמי הכל בסדר רק שיצליח

היי
    07/08/2014

אבל שתדעי שלא כל הגברים מסתובבים עם מורפולוגיה נמוכה אחרת היה צריך הפריות או איקסי, פריון מורכב מהמון גורמים.. ברור שבדיקה אחת לא אומרת כלום , במידה ואחת יוצאת לא תקינה נדרש עוד 2 בשביל לקבוע .. אבל בגלל הגיל שלה עדיף לה לקחת זרע פצצה מאשר להוסיף עוד בעיה. בכל אופן הכל בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו