פרופ אשכנזי שלום שאלה לגבי החזרה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרופ אשכנזי שלום שאלה לגבי החזרה
    לוני
    06/08/2014

חשוב לי לשמוע את דעתך לגבי שאלתי, האם זה נכון שהחזרת בלסטוציסט מעלה את הסיכוי לתאומים זהים בגלל נטייתו להתחלק לשניים? העניין הוא שאני אחרי שאיבה שהתבצעה ביום שלישי ואמרו לי שיודיעו לי אם ההחזרה תתבצע בחמישי, יומיים אחרי, או ביום ראשון במידה ויתפתחו בלסטוציסטים. קראתי שסיכויי הבלסטוציסטים להצלחת הריון גדולים יותר, ועמיתתך פה בפורום כתבה לי שגם הסיכוי לתאומים זהים עולה כתוצאה מתחלקות של בלסטוציסט, ואף הציעה לי להחזיר אחד ולא שני בלסטוציסטים כדי להוריד סיכוי להריון תאומים, בתור אם יחידנית לעתיד...זה גדול עליי , אני מודה.
    האם אתה מסכים עם זה? מאוד חשוב לי לשבוע את דעתך, אתה מבחינתי פה ה"גורו" !
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופ אשכנזי שלום שאלה לגבי החזרה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/08/2014

הדרך היעילה ביותר להקטין את שיעור ההריונות מרובה העוברים ובמובן זה הריון תאומים הינה החזרה של עובר בודד,החזרת בלסטוציסט מאפשרת את החזרת העובר האיכותי ביותר שהבשיל והגיע לשלב המתאים להשתרשות ,היכולת לשלוט על התהליך הצלחתו והקטנת שיעורי ההריונות מרובה העוברים עוברת דרך החזרת בלסטוציסט בודד,וכך משיגים שתי צפורים במכה אחת(שיעור השתרשות,ומניעת הריון מרובה עוברים),כאמור אין הדבר שולל לגמרי את האפשרות שהעובר יעבור הליך הקרוי twining שבו הדיסיק האמבריונלי עשוי להתחלק ויתהוו תאומים זהים(אם כי בשיעור נמוך )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו